Afbeelding
SGP Utrecht

Drie kandidaten uit gemeente Stichtse Vecht voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen

Nieuws

REGIO > Het SGP-bestuur van de provincie Utrecht heeft de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen vastgelegd. Drie kandidaten zijn afkomstig uit gemeente Stichtse Vecht, namelijk Jan-Hendrik van der Linden (3e), Kees de Visser (20e) en Albert Schulp (43e).

De derde plek wordt bezet door de 19 jaar jonge Jan-Hendrik van der Linden uit Breukelen, die dit jaar zijn mbo-opleiding veehouderij heeft afgerond. Jan-Hendrik is als voorzitter van SGP-jongeren Utrechtse Vechtstreek de jongerenkandidaat van de provinciale lijst. Hij gaat zich vooral focussen op de bereikbaarheid van de provincie Utrecht. Volgens hem zal het motto ‘vlot verplaatsen’ vooral jongeren aanspreken, omdat zij vaak gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Naast dat hij zich in de jongerencampagne wil richten op het openbaar vervoer, speelt ook het speerpunt ‘bewust boeren’ een belangrijke rol voor Jan-Hendrik. Met zijn opgedane kennis wil hij in de toekomst de melkveehouderij van zijn ouders overnemen. Omdat te weinig boeren ook ambtenaar kunnen zijn, doet hij momenteel een hbo-opleiding bestuurskunde.

Werkvoorbereider Kees de Visser (20e op de lijst) uit Kockengen voelt zich verantwoordelijk voor de samenleving. Hij laat zich leiden door de Bijbelse opdracht, namelijk om God lief te hebben boven alles en je naaste als jezelf. Zijn werk in de bouw brengt naast plezier ook veel kennis van zaken met zich mee.

Op de 43e plek van de lijst is Albert Schulp terug te vinden, eigenaar van het bekende bedrijf Schulp Sappen. Als duurzame producent van sappen staat hij achter het geluid van de SGP Utrecht om vanuit rentmeesterschap duurzame keuzes te maken, die ook economisch verantwoord zijn. Zijn bedrijf heeft ook veel raakvlakken met de agrarische sector.

De kandidatenlijst werd gepresenteerd bij de lancering van de SGP-campagne op dinsdag 22 november in het provinciehuis van Utrecht. De lijst wordt aangevoerd door zittend Statenlid Bertrick van den Dikkenberg, gevolgd door huidig commissielid Frans Hazeleger. De Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 15 maart 2023.

Afbeelding
Inloopbijeenkomst over het toekomstbeeld Nedereindse Park Gemeente
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Schapen scheren bij schaapskooi Groot-Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Succesvolle voorjaarscompetitie tafeltennissers TTV Fletio. Sport
Afbeelding
Het mooiste stadspark van Nederland zoekt nieuwe vrijwilligers, ook achter de schermen. Zin om mee te denken? Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws