Afbeelding

Mereveldplein Belachelijk wanneer we moeten betalen om hier te parkeren

Nieuws

DE MEERN – De gemeente Utrecht heeft het voornemen om het betaald parkeren in de hele stad in te voeren. Dat heeft enerzijds te maken met de openbare ruimte, waar auto’s veel ruimte innemen en anderzijds om mensen aan te moedigen minder gebruik te maken van de auto. Ofwel het ontmoedigen van het autogebruik zoals mensen het ook verwoorden.

Zowel winkeliers als winkelend publiek heeft er iets over gehoord, blij zijn ze er uiteraard niet mee. Zo ook bij Winkelcentrum Mereveldplein in De Meern. ‘Het is belachelijk. Een lachertje’, geeft Jolanda Nietveld aan. ‘Ik woon zelf in de Castellumlaan en heb eigen terrein waar ik kan parkeren maar hoe moet dat dan met bezoek. Het is wel een dingetje hoor. Waarom doe je dit? Wanneer je bij evenementen moet betalen voor het parkeren, dat is nog te begrijpen. Voor het halen van je boodschappen hier om de hoek toch niet’, geeft ze aan. Jan Barmentloo, ook afkomstig uit De Meern, tilt net zijn kratje bier uit de auto om richting de plaatselijke supermarkt te gaan. Hij wil wel reageren en zet eerst zijn spullen even neer. ‘Ik heb gehoord dat ze het betaald parkeren in heel Utrecht willen invoeren. Niet normaal’, zegt hij rustig. ‘Ik kan ook naar Parkwijk gaan, daar is het echter altijd druk. Meestal ben ik zo klaar, moet ik dan voor die vijf minuten dat ik hier ben, gaan betalen’, zegt hij schouderophalend voordat hij zijn weg vervolgd. Bij Zuivelhoeve De Meern is het voornemen ook bekend. ‘Niemand zit daar natuurlijk op te wachten. Wij ook niet’, zegt Bastiaan vanachter de kaas en de nootjes. ‘Wij hebben zelf ook de auto nodig om pakketten weg te brengen naar klanten. Ik mag toch hopen dat ze het niet gaan invoeren en rekening houden met het feit dat er dan ook veel minder mensen hier naar de winkels komen. Het is juist ideaal dat mensen hier hun boodschappen kunnen doen’, vult Bastiaan aan. 

Een paar deuren verder, bij Lens, zien en horen, hebben ze het nieuws ook gehoord. ‘De plannen zijn er, of het al concreet is dat weet ik niet’, zegt medewerkster Roos Haneveer. ‘Ik woon hier in de buurt, moet ik dan straks in mijn eigen straat ook gaan betalen’, lacht ze. Ook zij is bang dat wanneer er betaald moet worden, er ook minder mensen naar Winkelcentrum Mereveld zullen komen. ‘Het is in de stad al een gedoe met parkeren. Daarom komen de mensen juist hier naartoe. Laat dat maar alstublieft zo blijven’, geeft ze aan voordat ze een klant te woord staat.’ In de tweede helft van 2023 wil de gemeente Utrecht het betaald parkeren stapsgewijs gaan invoeren. Het is de bedoeling dat het ‘verdiende’ geld weer wordt ingezet om andere vormen van vervoer te verbeteren dan wel uit te breiden

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws