Hanneke en dochters Marit en Merle hebben plezier in het afvalrapen tijdens Vleuten-De Meern Schoon! (foto Corin Verhoef).
Hanneke en dochters Marit en Merle hebben plezier in het afvalrapen tijdens Vleuten-De Meern Schoon! (foto Corin Verhoef).

Vleuten en De Meern helemaal opgeschoond!

Nieuws

VLEUTEN-DE MEERN > Afgelopen zaterdag hebben rond de 50.000 Nederlanders actief meegedaan aan de Landelijke Opschoondag 2023. Ook in Vleuten en De Meern is aan deze opschoondag groots gehoor gegeven. Met bijna 200 enthousiaste deelnemers - waaronder veel gezinnen met kinderen - kijken we terug op een zeer geslaagde editie van ‘Vleuten De Meern Schoon!’. Met veel plezier ‘Plandelden’ jong en oud er met knijper en afvalzak op los. Zo hebben we een waardevolle bijdrage geleverd aan het schoonhouden van de woonwijken, een beter milieu èn de bewustwording bij andere buurtbewoners vergroot. Want behalve dat er rijkelijk met complimenten is gestrooid richting deelnemers, hebben we ook vast veel groene zaadjes geplant. Dankzij het enthousiasme van de deelnemers en onze partners (PLUS Stefan Blom, Raadhuis Vleuten, Welwonend Makelaardij, Bakkerij Akkermans, Jan Bos Groentehandel, Zomers, Lambiek Frituur, Jan Oskam Fruit, SmilingFirst en Gemeente Utrecht) en het lekkere weer was het een geweldige ochtend. Zo bleven veel deelnemers gezellig hangen bij de afsluitende loterij met leuke prijzen. Kortom, deze editie van ‘Vleuten-De Meern Schoon!’ was zowel in Vleuten als De Meern wederom een groot succes. Ons streven blijft dat onze opschoonacties op termijn niet meer nodig zijn, maar tot die tijd blijven we acties organiseren. Hou de website www.vleutendemeernschoon.nl in de gaten. Daarin kondigen we de najaarseditie binnenkort aan.

Afbeelding
IVN-lezing Paddenstoelen: beeldschoon en onmisbaar Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek de Schat op de Mega Snuffelmarkt in Gorinchem! Ondernemend
Afbeelding
22 verenigingen uit Woerden en Harmelen vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht en Utrechtse woningcorporaties zetten handtekening voor biodiversiteit Nieuws
Afbeelding
Meer groen en ecologie door uitbreiding Nifterlakepark Nieuws
Afbeelding
Vogelvereniging De Rietgors in Kockengen stopt er mee Nieuws
Afbeelding
Zonnewereld viert nieuwbouw school in Vleuterweide
Afbeelding
Journalist en podcastmaker Maarten Dallinga maakte in opdracht van het Trimbos-instituut de podcast 'Na de Limonade Nieuws
Afbeelding
Nieuw Sportakkoord Utrecht zet in op sociaal veilig sporten Nieuws
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over bouw Hindersteinlaan Vleuten met woningen, school en sporthal Nieuws
Afbeelding
Nationale Wielergala komt naar fietsstad Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Symposium Utrecht Erfgoedparticipatie: Erfgoed Verbindt! Lezersnieuws
Afbeelding
Nazomer wandeling rondom Harmelen Lezersnieuws
Afbeelding
Eerste burgerberaad in Utrecht van start Nieuws