Afbeelding
Wal, Mariola van de

Utrecht stelt locatieprofielen op voor evenementen. Waar kan er nog een evenement?

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Utrecht start met het opstellen van de eerste tien locatieprofielen voor buitenevenementen. De locatieprofielen geven duidelijkheid over mogelijkheden voor buitenevenementen op bijvoorbeeld pleinen en parken in de stad. Zo’n profiel biedt organisatoren duidelijkheid over wat een locatie te bieden heeft aan voorzieningen, zoals elektra en water. Daarnaast gaat het profiel in op onder meer het aantal evenementen per jaar, muziekgeluid, ecologie en bereikbaarheid. De komende maanden gebruikt Utrecht voor onderzoek en gesprekken met organisatoren en bewoners over de inhoud van de locatieprofielen.

“Utrecht en evenementen horen bij elkaar. De stad groeit en ook in de toekomst is het belangrijk dat evenementen en Utrecht bij elkaar blijven passen. Zo houden we de stad levendig en voor iedereen. Ik ben blij dat we verder gaan met de locatieprofielen voor buitenevenementen, en zo duidelijkheid bieden over wat wel en niet kan op verschillende locaties in de stad.”, zegt wethouder Eva Oosters (Evenementen).

De gemeente start met het opstellen van locatieprofielen voor de volgende tien locaties: Domplein, Griftpark, Julianapark, Lucasbolwerk, Máximapark (activiteitenveld), Park Lepelenburg, Park Transwijk, Recreatiegebied Strijkviertel, Stadhuisplein en Wilhelminapark. De gemeente doet eerst ervaring op met de eerste tien locatieprofielen. Overige locaties volgen dan later.

In 2018 en 2019 zijn concept-locatieprofielen voor evenementen opgesteld. Door het coronavirus is de besluitvorming daarover uitgesteld. Nu actualiseert de gemeente de onderzoeken die destijds gedaan zijn en wordt er waar nodig aanvullend onderzoek gedaan, bijvoorbeeld op het gebied van geluid en ecologie. Ook start de gemeente de participatie waarbij er gebruik gemaakt wordt van de inbreng die bewoners, organisatoren en bezoekers eerder in 2018 en 2019 gaven. De planning is dat de eerste tien locatieprofielen eind 2023 worden gepresenteerd. 

Afbeelding
Impact maken? Nu kan het! Scouting Rhenova Open middag op zaterdag 7 oktober vanaf 16:00 Lezersnieuws
Afbeelding
Zingen is gezond! Vrolijk muzikaal diner bij Resto Van Harte Lezersnieuws
Afbeelding
Start Utrechtse campagne mentale gezondheid jongeren Nieuws
Afbeelding
Denk mee over de herinrichting van stationsomgeving Breukelen! Nieuws
Afbeelding
Ondernemers Lage Weide tegen coffeeshop, aantrekken criminaliteit en extra verkeer Nieuws
Afbeelding
Woerden op de kaart als wandelstad Nieuws
Afbeelding
TenneT onderzoekt mogelijkheid verdere uitbreiding hoogspanningsstation Breukelen-Kortrijk Nieuws
Afbeelding
Feestelijke opening ALDI Bisonspoor, eerste klanten al vroeg voor de deur Ondernemend
Afbeelding
Manifest voor meer natuur Medewerkers Utrechts Landschap geven natuur een stem Nieuws
Afbeelding
Behoorlijk Boos door Theatergroep Oortwolk in Maximapark Vrije tijd
Afbeelding
Meedenken over Hart van De Meern Nieuws
Afbeelding
Prolock Filterscherm grootschalig toegepast bij dijkversterking Sterke Lekdijk Nieuws
Afbeelding
Onthulling kunstwerk WaterWinpark Nieuws
Afbeelding
Denkt u mee over de ontwikkeling van Hart van de Meern? Gemeente