De logés van Logeerhuis Bredius samen met vrijwilligers Fenny en Liesbeth aan de taart!
De logés van Logeerhuis Bredius samen met vrijwilligers Fenny en Liesbeth aan de taart! Stichting Logeerhuis Bredius

Veel vraag naar logeerzorg: Logeerhuis Bredius viert tweede verjaardag!

Nieuws Ingezonden

WOERDEN > Het is nog maar twee jaar geleden dat aan de rand van het Landgoed Bredius het Logeerhuis haar deuren opende. Logeerzorg voor mensen met een chronische ziekte of mensen die vanwege ouderdom intensieve mantelzorg ontvangen was toen nog vrij onbekend. In eerste instantie ontstond ook wat verwarring, omdat mensen dachten dat de mantelzorger er kon uitrusten, terwijl het er juist gaat om degene die zorg nodig heeft. Die kan in het Logeerhuis een periode logeren alsof het een vakantie betreft. De mantelzorger kan hierdoor nieuwe energie opdoen door gewoon even wat tijd voor zichzelf te nemen of zelf op vakantie te gaan.

Logeerzorg niet meer weg te denken

Inmiddels is het Logeerhuis niet meer weg te denken. Al meer dan 75 mensen hebben de afgelopen jaren de weg naar het Logeerhuis gevonden. Reden voor een bescheiden feestje. Logés en vrijwilligers genoten afgelopen zondag van een taartje bij de koffie.

Niet alleen de logés ervaren het Logeerhuis als een sfeervolle, warme omgeving. Ook de vrijwilligers, die twee jaar geleden aan dit volledig nieuwe avontuur begonnen, ervaren werken bij het Logeerhuis als een verrijking van hun leven. “Het is een plek die voelt als thuis maar met hotelfaciliteiten én met extra veel persoonlijke aandacht en tijd voor je gasten. Je ontmoet zulke verschillende en bijzondere mensen, soms ook met heel verschillende wensen. De één heeft iets meer zorg nodig en de ander wil vooral activiteiten ondernemen. Ik ga altijd met veel plezier naar het logeerhuis. We hebben ook  een hele mooie groep vrijwilligers!“, zegt Fenny, vrijwilliger van het eerste uur.

Gelukkig worden van vrijwilligerswerk

“Mensen die ook deel willen uitmaken van onze groep vrijwilligers: meld je vooral aan! Nu we steeds vaker een vol huis hebben, kunnen we er nog wel zo’n vijftien vrijwilligers bij gebruiken!”, vult Angela Groothedde, coördinator, aan. Wie interesse heeft kan mailen naar info@logeerhuisbredius.nl of het Logeerhuis even bellen via 0348-591010. “Dan kunnen we direct wat meer vertellen over dit leuke werk. Want voor wie het nog niet wist,” zegt ze lachend, “van vrijwilligerswerk is bewezen dat je er heel gelukkig van wordt en misschien zelfs langer van leeft.

Afbeelding
IVN-lezing Paddenstoelen: beeldschoon en onmisbaar Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek de Schat op de Mega Snuffelmarkt in Gorinchem! Ondernemend
Afbeelding
22 verenigingen uit Woerden en Harmelen vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht en Utrechtse woningcorporaties zetten handtekening voor biodiversiteit Nieuws
Afbeelding
Meer groen en ecologie door uitbreiding Nifterlakepark Nieuws
Afbeelding
Vogelvereniging De Rietgors in Kockengen stopt er mee Nieuws
Afbeelding
Zonnewereld viert nieuwbouw school in Vleuterweide
Afbeelding
Journalist en podcastmaker Maarten Dallinga maakte in opdracht van het Trimbos-instituut de podcast 'Na de Limonade Nieuws
Afbeelding
Nieuw Sportakkoord Utrecht zet in op sociaal veilig sporten Nieuws
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over bouw Hindersteinlaan Vleuten met woningen, school en sporthal Nieuws
Afbeelding
Nationale Wielergala komt naar fietsstad Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Symposium Utrecht Erfgoedparticipatie: Erfgoed Verbindt! Lezersnieuws
Afbeelding
Nazomer wandeling rondom Harmelen Lezersnieuws
Afbeelding
Eerste burgerberaad in Utrecht van start Nieuws