Afbeelding
Provincie Utrecht

Provinciale Staten de hort op langs de Hollandse IJssel: “Belangrijk om te weten wat hier speelt”

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Een stukje varen met de boot, fietsen door de weilanden of een wandeling over het jaagpad; er is genoeg te zien en te doen in het gebied rondom de Hollandse IJssel tussen IJsselstein, Montfoort en de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. 

De komende jaren verwachten de provincie Utrecht, gemeenten in de buurt en het waterschap dat het hier drukker wordt. Het aantal inwoners in de regio neemt toe en dat heeft gevolgen voor deze omgeving. 

De provincie vindt het belangrijk om ook ruimte te geven aan de ontwikkeling van onder meer natuur, water en recreatie in dit gebied. Daarom werden Provinciale Staten bijgepraat over de laatste stand van zaken in het programma Groen Groeit Mee. externe link

De groep wandelde langs de oevers van de Hollandse IJssel bij jachthaven Marnemoende. Het waterschap kijkt hier naar hoe er meer ruimte kan komen voor water bij bijvoorbeeld zware regenval. De wandeltocht ging verder langs het Marrepad met uitzicht op de weilanden van polder Rijnenburg. Daar praatte Staatsbosbeheer over de ontwikkelingen over natuur en recreatie.

Ans Oude Luttikhuis, voorzitter van de commissie Ruimte, Groen, Water en Wonen, vond het een leerzaam bezoek voor Provinciale Staten: “Het is belangrijk dat we weten wat in dit gebied speelt. Als de Omgevingswet volgend jaar ingaat krijgen we vaker te maken met situaties waar we bijvoorbeeld wonen, recreatie, landbouw en natuur als één geheel behandelen, zoals hier nu al gebeurt.”

De komende periode worden de plannen in het Hollandse IJsselgebied verder uitgewerkt en worden ook bewoners, ondernemers en grondeigenaren actief hierbij betrokken. Daarnaast staan Provinciale Staten ook open voor een gesprek over de ontwikkelingen in het gebied. Oude Luttikhuis “De fracties komen graag met inwoners in contact over de ontwikkelingen in dit gebied als dat nodig is.”

Afbeelding
Afbeelding
Winterse plantenjacht op zoek naar onverwachte bloemen. Lezersnieuws
Afbeelding
Koning Winter bij Kaarslicht-in-Vreeswijk Vrije tijd
Afbeelding
Utrechtse muzikanten, koren en ensembles in Bibliotheek Neude Gevarieerd muziekprogramma in december Vrije tijd
Afbeelding
Gezelligheid kent geen tijd in buurtcentrum Het Zand Vrije tijd
Afbeelding
Oudjaarsconference Vincent Bijlo en Jeroen Wielaert in Bibliotheek Neude Vrije tijd
Afbeelding
Wollige winterinloop in de schaapskooi Groot Zandveld Vrije tijd
Afbeelding
Concert Mike Boddé & Ineke van Klinken – Prikkel Vrije tijd
Afbeelding
Atletiekbaan Prinses Ameliapark in trek Nieuws
Afbeelding
Voorbereidingen verkoop nieuwbouwplan Art Royale Utrecht van start met woonwens-enquête Ondernemend
Afbeelding
Overvallers tankstation Ruimteweg nog spoorloos Nieuws
Afbeelding
Wouter Stutterheim wordt 3e bij Europese kampioenschappen Sport
Afbeelding
Feestelijke opening Turkse Kinderboekencollectie Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum, Voorlezen in de taal van je hart Nieuws
Afbeelding
Controle kluisjes op middelbare scholen in Stichtse Vecht, geen strafbare zaken gevonden Nieuws
Afbeelding
UNICEF (kerst)kaarten te koop in Vleuten Lezersnieuws