Afbeelding
Gemeente Utrecht

Meer groen en ecologie door uitbreiding Nifterlakepark

Nieuws

UTRECHT > Het braakliggende terrein aan de Fortlaan 28-32 wordt ingericht tot een groene verblijfsplek voor jong en oud. Door de herinrichting krijgt natuur meer ruimte en wordt het Nifterlakepark uitgebreid. De wijk Noordwest wordt hiermee verbonden met de ecologische zone van de Vecht. De herinrichting gaat naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 van start.

Ontwerp
Het ontwerp bestaat uit een groene en ecologische inrichting met bomen. Daarnaast is er afwisseling tussen open delen en dichte beplanting (waar voldoende ruimte is voor de natuur), en een natuurvriendelijke oever met een vlonder voor natuurbeleving en -educatie. Er komt ook een recreatie- verblijf en speelveld, waardoor het huidige speelbos groter wordt. Nieuwe, ondiepe sloten (wadi’s) vangen water op en zijn ecologisch, interessante plekken voor planten en dieren, omdat ze natter zijn en meer bescherming bieden. Het ontwerp is tot stand gekomen samen met direct omwonenden, de naastgelegen jachtwerf de Klop en scouting, stichting Speelbos Zuilen en Kracht van Zuilen.

Susanne Schilderman (wethouder openbare ruimte): “Dit wordt een prachtige plek om te wandelen en spelen, midden in het groen en vlak aan de Vecht. Het speelbos wordt verbonden met de rest van het gebied, waardoor er straks veel meer mogelijkheden in het park zijn. Bovendien draagt de herinrichting van de Fortlaan bij aan de biodiversiteit en het toevoegen van extra groen aan de stad.Ik ben blij met de fijne samenwerking met omwonenden en belanghebbenden die hieraan hebben bijgedragen. Zo zorgen we samen aan een leefbare stad.”

Uitkomst participatie
Het conceptontwerp lag ter inzage van 8 februari tot 22 maart, en is toegelicht aan betrokkenen op een informatieavond op 1 maart 2023. Met de opgehaalde reacties rondden we het ontwerp af en de afweging legden we vast in de reactienota. Uit de binnengekomen reacties maakten we op dat er breed draagvlak is voor de herinrichting. Er is geen bezwaar gemaakt. Daarbij zijn op basis van de reacties ook enkele wijzigingen aangebracht aan het ontwerp.

Vervolg
Het ontwerp wordt uitgewerkt in overleg met Waterschap en Beheer. De omgevingsvergunning om van de bestemming af te wijken en het werken aan de oever wordt binnenkort ingediend.

Afbeelding
St. Antonius Ziekenhuis gaat twee bloedafname-robots van Vitestro inzetten Ondernemend
Afbeelding
Vrijwilligerstrofee voor Ahmed Amraoui en Utrecht Pride Nieuws
Afbeelding
Volop genieten bij Eetcafé Rabelais Ondernemend
Afbeelding
Goud Inkoop Bus komt extra langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
Klassieke Muziek Nu, is een prachtige voorstelling met klassieke muziek in een modern jasje in Theater Piet Mondriaan Vrije tijd
Afbeelding
Gemeente De Ronde Venen bevordert eerlijk afvalbeleid Alleen gechipte afvalcontainers worden nog geleegd in het nieuwe jaar Nieuws
Afbeelding
Inzamelactie voor ongedocumenteerde vluchtelingen in Utrecht Lezersnieuws
Afbeelding
Schaatsen uit het vet voor Maarssen On Ice Vol plezier en vermaak op het ijs Nieuws
Afbeelding
Wethouder Lot van Hooijdonk overleeft opnieuw motie van wantrouwen in debat over Utrechtse parkeerapp Nieuws
Afbeelding
Winterwandeling rond de Vinkeveense Plassen Vrije tijd
Afbeelding
Leidsche Rijn Centrum verandert in magisch kerstdorp 'Slidesche Rijn' met XL tubebaan Ondernemend
Afbeelding
Leerkrachten op basisschool Op De Groene Alm geven 24 uur les voor ALS Nieuws
Afbeelding
FC Fusie staat weer opgesteld voor bezoek aan verzorgingshuizen Nieuws
Afbeelding
Utrecht helpt inwoners met isolatiemaatregelen Nieuws