
Het Grote Utrecht Stadsdiner 2023: hoe kunnen we gezond én betaalbaar eten?
NieuwsLEIDSCHE RIJN > Op dinsdag 17 oktober -Wereldarmoededag- zitten duizenden Utrechters voor het vierde jaar als één grote familie met elkaar aan tafel. We delen een maaltijd en verhalen met elkaar, verspreid over tientallen plekken in de stad. Motor voor de gesprekken aan tafel is de vraag: Hoe kunnen we gezond, duurzaam en betaalbaar eten voor iedereen realiseren?
Het recept voor het diner is dit jaar afkomstig van Cybille Latour. Zij is de initiatiefneemster van Blik en Pot in de wijk Overvecht, waar ze buurtbewoners leert hoe zij gezond, duurzaam én low budget kunnen koken. De verse ingrediënten voor haar stoofpot zijn geteeld en geoogst o.a. bij Steede Hoge Woerd en de Moestuin Maarschalkerweerd.
Je kunt op verschillende manieren meedoen aan het Stadsdiner. Vanaf 26 september kun je een dinerpakket met ingrediënten bestellen om thuis te koken voor familie of vrienden. In het pakket (5 euro voor 4 personen) zitten alle ingrediënten die je nodig hebt, zoals knolselderij, prei, knoflook, aardappels, wortels en kruiden.Bestelde pakketten kunnen opgehaald worden bij meerdere locaties in de stad, ook bij Steede Hoge Woerd kun je daarvoor terecht.De opbrengst van de dinerpakketten gaat naar de actie Geef om je Stad. Met deze bijdragen kunnen wij de ruim 900 deelnemers van de voedselbanken in Utrecht voorzien van een gratis dinerpakket!
Wie niet zelf wil koken kan op 17 oktober aansluiten bij een van de 15 eetlocaties in de wijken. Mee-eten daar kost niets, maar een bijdrage naar draagkracht is welkom.Alle info is te vinden op www.stadsdinerutrecht.nl