Afbeelding
lisanne lentink

Zes bands in finale Grote Prijs van Leidsche Rijn

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > De voorrondes van de Grote Prijs van Leidsche Rijn zijn geweest, de stemmen zijn geteld en de balans is opgemaakt. 

De zes bands die naar de finale van de bandwedstrijd voor jongeren gaan, zijn: Chronic Iconic, The Humming, Oxy, Limerent, No Bass en Layers. Op vrijdag 15 december (20:00) spelen zij in Azotod om de felbegeerde muzikale prijzen. KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19, organiseert deze bandwedstrijd sinds 2013. De deelnemende bands bestaan voornamelijk uit scholieren die in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern naar school gaan. In de finale kiest een jury bestaande uit muziekprofessionals de winnaar uit, de aanmoedigingsprijs gaat naar de winnaar van de publieksstemming. Elk jaar wordt een prijzenpakket samengesteld waarmee de winnende bands verder worden geholpen in hun muzikale ontwikkeling, waaronder opnames bij Studio Moskou en een professionele band-fotoshoot met Lisanne Lentink. Zes bands doorliepen met succes de voorrondes op 17 en 23 november. De jury werd tijdens de eerste voorronde helemaal vrolijk van No Bass, een meidenband de rock weer in de roll bracht, en ook de eigen sound van het eigenzinnige The Humming kon op hun goedkeuring rekenen. De publieksprijs ging naar Oxy, dat indruk maakte met sterk samenspel en strakke groove. Tijdens de tweede voorronde bracht Limerent veel spektakel en een punksfeer, wat de jury beloonde met een plek in de finale, net als Layers, een zevenkoppige funk- en soulformatie, compleet met blaassectie. Chronic Iconic kwam stijlvol voor de dag, stemde de bezoekers nog vrolijker dan ze al waren en kon rekenen op de publieksprijs.

De finale vindt op 15 december plaats in Azotod. Kaarten zijn te koop aan de deur (€4,-) en ook is het online te volgen via bit.ly/kijkdefinale. Zoals gebruikelijk is in producties van KLUB19, wordt de Grote Prijs van Leidsche Rijn ook op gebied van productie en techniek grotendeels gedragen door jongeren. KLUB19 organiseert verder onder meer maandelijks jamsessies voor jongeren (12-19 jaar) en start in februari met Podium Takeover, een voorstelling met voortraject waarin allerlei kunstvormen samenkomen. Deelname is gratis, meer informatie vind je op klub19.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Nieuwe voorzitter Keti Koti Utrecht: Jennifer Ferrier Nieuws
...
Agroforestry Netwerk Utrecht voor meer natuurinclusieve landbouw Nieuws
Afbeelding
Visdeurbel in Utrechtse gracht weer open, kijk naar de voorbij zwemmende vissen Nieuws
Afbeelding
Roltrap station Maarssen snel weer in gebruik, lift gaat langer duren Nieuws
Afbeelding
Sportcampus Leidsche Rijn aardgasvrij en energieneutraal door waterbuffers Nieuws
Afbeelding
Middenlijn nieuwe straatnaam voor Zuilense Vecht Nieuws
Afbeelding
Open dag bij Roeivereniging De Krom zaterdag 23 maart 2024 Sport
Afbeelding
Donatie voor Stichting Onvergetelijk Leven van Wil in je buurt Nieuws
 Impressie van het nieuwe bedrijventerrein langs de verlegde N201
Welke naam krijgt het nieuwe bedrijventerrein in Mijdrecht? Ondernemend
Afbeelding
Eerste supermarkt in Utrecht test bevoorraden over water Nieuws
Afbeelding
Genieten van meezingconcert in Torenpleinkerk in Vleuten Lezersnieuws
Afbeelding
Ook Annemarie gaat naar het NLdoet Wijkevent in Vleuterweide Gemeente
Afbeelding
Zonnebloem Vleuten-De Meern geniet van ontbijt bij Intratuin Lezersnieuws
Buurtbus 522, van Weesp naar Vreeland via Nigtevecht en Loenen aan de Vecht.
Extra ritten en uitbreiding op buurtbuslijnen Breukelen en Woerden Ondernemend