Lisa Kwinkelenberg en Michiel Gaakeer
Lisa Kwinkelenberg en Michiel Gaakeer

Leerkrachten op basisschool Op De Groene Alm geven 24 uur les voor ALS

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Twee leerkrachten van de katholieke basisschool Op De Groene Alm in Leidsche Rijn starten op maandag 18 december een 3FM Serious Request actie, waarbij ze 24 uur achter elkaar lesgeven aan de kinderen van de groepen 8. Initiatiefnemers Lisa Kwinkelenberg (30) en Michiel Gaakeer (45) willen zoveel mogelijk geld inzamelen voor Stichting ALS Nederland. 


Het plan is ontstaan bij Michiel. “Ik heb altijd al 24 uur les willen geven voor Serious Request, vertelt hij. “Toen ik hoorde over het goede doel van dit jaar, wilde ik dit helemaal doen. Op De Groene Alm is er een vader die ALS heeft. Zijn dochter heeft bij mij in de klas gezeten. Ook heb ik ALS van dichtbij meegemaakt toen mijn oom dit ruim 25 geleden heeft gehad. Bovendien is een andere collega van groep 8 haar moeder en schoonvader verloren aan deze vreselijke ziekte. Het ziektebeeld en de strijd van de zieke, maar ook zeker het leed die de dichtstbijzijnde mensen te verwerken krijgen, maakten diepe indruk op mij. Dit zorgt ervoor dat we hiervoor echt iets willen doen.

Veel enthousiasme

“De ouders en de kinderen hebben heel enthousiast gereageerd”, zegt Lisa. Ze zijn allemaal heel erg betrokken en willen graag hun steentje bijdragen. De kinderen hebben hele goede ideeën om de 24 uur vol te maken. Ze zijn heel enthousiast met het werven van donoren. Ouders helpen graag met zaken die geregeld moeten worden en willen ook lesgeven.” Michiel en Lisa kijken erg uit naar het enthousiasme en het groepsgevoel. “Dat wordt hierdoor alleen maar groter”, zegt Lisa. “Het gevoel dat je iets kan betekenen voor mensen die ALS hebben is fijn.” Ook verwachten ze moeilijke momenten. Michiel: “Lastig moment zal de nacht zijn van 0.00-07.00 uur. Dan zijn er wel mensen die helpen, maar een stuk minder dan de tijden daarvoor. Hierdoor zal het wel even pittig worden. Ook moeten er dus altijd kinderen wakker blijven en dit zal niet voor iedereen haalbaar zijn.”


Gevarieerd dag- en nachtprogramma

Lisa en Michiel zijn momenteel bezig om een rooster te maken voor de 24 uur. Michiel: “Er zijn heel veel mensen die willen helpen. Het wordt een zeer gevarieerd programma. Zo komen er speelsters van FC Utrecht Vrouwen en gaan ouders les geven over waar ze werken. Ook komen er vrienden en collega’s die technieklessen, toneellessen en creatieve lessen komen geven.” Lisa vult aan: “Midden in de nacht gaan we ‘glow in the dark verstoppertje’ spelen. Dit wilden de kinderen heel erg graag. Natuurlijk gaan we ook lekker een Kahoot-quiz spelen om de energie er weer in te brengen.”
Steun de actie

Lisa en Michiel: “Mensen kunnen onze actie steunen door een geldbedrag te doneren op onze actiepagina. Dat kan door middel van het aanklikken van de link en dan een bericht en een geldbedrag te doneren. Alles is welkom en wordt enorm gewaardeerd.”

Afbeelding
Straatroof op fietspad langs Pauwenkamp Nieuws
Afbeelding
Volgende stap zonnevelden in Haarrijnseplas Nieuws
Jannie van Kooten, vrijwilligerscoördinator.
Stichting Vrijwilligerszorg Thuis Sterven. Waar zou ú het liefst sterven? Ondernemend
Afbeelding
Explosie bij restaurant in Vleuten, wie weet meer? Nieuws
Afbeelding
Leeuwenhart Risicobeheer en Verzekeringen kent de klanten Persoonlijk contact hoogste prioriteit Ondernemend
Afbeelding
Plannen voor water in uw buurt? Vraag subsidie aan bij Hoogheemraadschap Gemeente
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
Muzikale bootreis van Barok tot Broadway met Boddé en Zomer in Grote Kerk Loenen Vrije tijd
Afbeelding
Politie jaagt op autokrakers in Maarssenbroek Nieuws
Afbeelding
Gedeputeerden ontvangen eerste pakketlevering Hub Utrecht Oost Ondernemend
Afbeelding
Vijf vervoerders dingen mee naar Utrechtse OV-concessies Nieuws
Afbeelding
Politie De Meern rijdt scooterdieven klem na achtervolging Nieuws
Afbeelding
Familie speeltijd, speelgoed voor je kind, koffie/thee voor jou in De Pijler Vrije tijd
Sylvia Speel, projectleider Beheer & Onderhoud bij Beweging 3.0 en Nienke Bakker, programmamanager Duurzaam Ondernemen bij Beweging 3.0
Honderdste duurzaamheidscertificaat voor de Utrechtse zorg uitgereikt Ondernemend