Afbeelding

Marco van der Straten schrijft boek over rouw

Ondernemend

REGIO > Deze week verscheen het boek Als leven rouw is, van de hand van Marco van der Straten. Een boek dat inzicht en troost biedt bij verdriet. De presentatie van het boek vond plaats in de Kerk aan het Lint te Utrecht op 28 september.

Iedereen heeft in zijn of haar leven weleens te maken gehad met verlies. Wat dat precies in je losmaakt, weet je pas als je er middenin belandt. Het gevoel dat alles op losse schroeven staat, dat je levenslust in één klap is weggeslagen of dat je niet meer weet hoe je verder moet. Wat doe je als leven rouw is? Marco van der Straten is schrijver en zelfstandig uitvaartbegeleider. Hij schreef ‘Als leven rouw is’ voor mensen die te maken hebben met verlies en verdriet. En voor de mensen om hen heen. Wat is rouw eigenlijk? Wat komt er op je af? Waarom willen mensen zo graag jouw verdriet verzachten? Rouw doet pijn en kost veel energie. Dat is niet raar, dat is wat het is. Naast algemene inzichten over rouw geeft Marco zijn door de verhalen heen ook hoopvolle handvatten te ontdekken vanuit christelijk perspectief.

In liefde verbonden

“Rouwen is niet gek, en het kan je hele leven op zijn kop zetten. In Nederland willen we verdriet snel wegstoppen, maar het is goed om te ervaren wat rouw en verdriet met je doen. Neem er de tijd voor. En omstanders kunnen en hoeven het verdriet van een ander niet weg te nemen met goedbedoelde, maar pijnlijke opmerkingen, zoals: ‘Je hebt gelukkig nog drie kinderen.’ Zeg dan liever niets en luister naar wat diegene nodig heeft. Ik bespreek in mijn boek ook de veelgehoorde opmerking: ‘Je moet het maar rustig verwerken.’ Daar geloof ik niet in; je laat het verlies niet achter je, maar je leert ermee leven en blijft in liefde met iemand verbonden.”

Het (cadeau)boek is mooi uitgevoerd, hardcover en voor € 14,99 te bestellen via www.marcovanderstraten.nl en verkrijgbaar via de lokale boekhandel.

Afbeelding
Gijs Wilbrink en Thijs Lijster te gast bij Bazarow Live in Bibliotheek Neude Vrije tijd
Afbeelding
bospercelen dunnen in het Maximapark Vrije tijd
Afbeelding
Minder piekeren, het kan met cursus Minder Piekeren van U-Centraal. Gemeente
Afbeelding
Zing mee in het Stadhuiskoor Vrije tijd
Afbeelding
Interesse in Repair Café Vleuten-De Meern? Inloop 19/2 Lezersnieuws
Afbeelding
Spannende clubkampioenschappen SHV Woerden Sport
Afbeelding
Allround Karateka Lisa Wu mikt op dubbele titel op EK Sport
Afbeelding
Stedin bouwt in 2023 nog sneller als antwoord op de toenemende energievraag, juist in regio Utrecht Nieuws
Afbeelding
HEMA Bisonspoor gaat op de schop Ondernemend
Afbeelding
IVNLezing Invasieve Exoten, er komen er steeds meer Vrije tijd
Afbeelding
Opera op Slot Zuylen 18, 19 en 26 februari Vrije tijd
Afbeelding
Gratis naschoolse Leesclub in Parkwijk start dinsdag 7 februari Lezersnieuws
Afbeelding
Stichting ALS Nederland organiseert tweede ALS Sunrise Walk en acteur Loek Peters loopt mee Lezersnieuws
Afbeelding
Trammelant in De Schalml Lezersnieuws