Afbeelding

Marco van der Straten schrijft boek over rouw

Ondernemend

REGIO > Deze week verscheen het boek Als leven rouw is, van de hand van Marco van der Straten. Een boek dat inzicht en troost biedt bij verdriet. De presentatie van het boek vond plaats in de Kerk aan het Lint te Utrecht op 28 september.

Iedereen heeft in zijn of haar leven weleens te maken gehad met verlies. Wat dat precies in je losmaakt, weet je pas als je er middenin belandt. Het gevoel dat alles op losse schroeven staat, dat je levenslust in één klap is weggeslagen of dat je niet meer weet hoe je verder moet. Wat doe je als leven rouw is? Marco van der Straten is schrijver en zelfstandig uitvaartbegeleider. Hij schreef ‘Als leven rouw is’ voor mensen die te maken hebben met verlies en verdriet. En voor de mensen om hen heen. Wat is rouw eigenlijk? Wat komt er op je af? Waarom willen mensen zo graag jouw verdriet verzachten? Rouw doet pijn en kost veel energie. Dat is niet raar, dat is wat het is. Naast algemene inzichten over rouw geeft Marco zijn door de verhalen heen ook hoopvolle handvatten te ontdekken vanuit christelijk perspectief.

In liefde verbonden

“Rouwen is niet gek, en het kan je hele leven op zijn kop zetten. In Nederland willen we verdriet snel wegstoppen, maar het is goed om te ervaren wat rouw en verdriet met je doen. Neem er de tijd voor. En omstanders kunnen en hoeven het verdriet van een ander niet weg te nemen met goedbedoelde, maar pijnlijke opmerkingen, zoals: ‘Je hebt gelukkig nog drie kinderen.’ Zeg dan liever niets en luister naar wat diegene nodig heeft. Ik bespreek in mijn boek ook de veelgehoorde opmerking: ‘Je moet het maar rustig verwerken.’ Daar geloof ik niet in; je laat het verlies niet achter je, maar je leert ermee leven en blijft in liefde met iemand verbonden.”

Het (cadeau)boek is mooi uitgevoerd, hardcover en voor € 14,99 te bestellen via www.marcovanderstraten.nl en verkrijgbaar via de lokale boekhandel.

Afbeelding
Eerste Zonnewereld Leest Week groot succes Lezersnieuws
Afbeelding
Regio Utrecht is Europa's meest competitieve regio Nieuws
Afbeelding
Dikke voldoende voor het OV in regio Utrecht; tram scoort zelfs 8 Nieuws
Afbeelding
“Wie heeft nog ZUILEN in z'n paspoort staan?" Lezersnieuws
Afbeelding
Duik samen met Sven Ratzke in de mooiste muziek van de afgelopen eeuw, Venus & Mars komt naar Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Fletio teams strijden voor het kampioenschap! Sport
Afbeelding
Nieuwe gespreksronde tussen verkenner en politieke partijen Provinciale Staten Nieuws
Afbeelding
Jeugdtoernooi volleybalvereniging Limes groot succes Sport
Afbeelding
Eerste nieuwbouwlocatie voor wooncoöperatie in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
41e Hellas ZomerAvondCup Sport
Afbeelding
Dames A-junioren HV Leidsche Rijn overtuigend kampioen in de zaal. Sport
Afbeelding
Zaterdag 1 april postzegelbeurs in de Schalm Vrije tijd
Afbeelding
Betere kwaliteit van leven door advies op maat door Artrose Instituut Nederland Ondernemend
Afbeelding
Ondertekening Actualisatie Pact van Ruigenhoek 2022 - 2026 Nieuws