Afbeelding

“Zwemmen in koud water zet alles in je lichaam ‘aan’. Ik voel me er gezond en energiek door’’

Ondernemend

REGIO > Nadat Liza Suijker een artikel in het VARnws had gelezen over winterzwemtrainingen bij de Maarsseveense plassen twijfelde ze geen seconde en gaf zich direct op. Nu Liza de training succesvol heeft afgerond zijn wij benieuwd naar haar ervaring. Gaat Liza ook na training door met winterzwemmen? “Sinds ik naar Tienhoven ben verhuisd, wilde ik in koud water zwemmen. Ik wist alleen niet zo goed hoe ik moest beginnen. Ik wilde leren om op een verantwoorde manier in de winter te kunnen zwemmen. Dat is goed gelukt.” 

Liza volgde één van de vierweekse trainingen van het Centrum voor Koudetraining bij de Maarsseveense plassen. “Ik vond het heel fijn dat het vier bijeenkomsten waren, omdat je dan ook al vier keer het water in bent gegaan en daarmee al min of meer gewoon is geworden.” In de training leerde ze verschillende ademtechnieken waar ze ook in het dagelijks leven profijt van heeft: “De ademtechnieken die ik tijdens de training heb geleerd, gebruik ik om mijn batterij weer op te laden, bijvoorbeeld aan het einde van mijn werkdag. Mijn hoofd wordt er helder van op een manier die ik niet met iets anders kan vergelijken.” Het koude water heeft een bijzondere uitwerking op Liza: “Zwemmen in koud water zet alles in je lichaam “aan”. Ik voel me er gezond en energiek door, en stiekem is het natuurlijk ook wel leuk dat het stoer gevonden wordt.” 

Gaat Liza door met winterzwemmen? “Soms ga ik voor ik naar mijn werk ga even zwemmen ’s ochtends. Het gevoel van - dit doe ik toch maar mooi - blijft dan de hele dag hangen, heerlijk. Het is echt verslavend, dus ik blijf er zeker mee doorgaan!” 

Extra trainingen in januari en februari

Het Centrum voor Koudetraining organiseert in januari en februari twee extra trainingen bij de Maarsseveense plassen. “Iedereen is welkom om 2023 gezond en vitaal te starten”, aldus winterzwemtrainer Vincent Feith. Aanmelden kan via: www.koudetraining.nu

Afbeelding
DOMunder viert 10-jarig bestaan op Domplein met expositie Gevonden Voorwerpen Nieuws
Afbeelding
Groot onderhoud N201 tussen Mijdrecht en Uithoorn Gemeente
Afbeelding
Twee explosies op Kanaleneiland en Vleuten Nieuws
Hans ontvangt de Kei van Maurice.
Een Kei bij bridgeclub "Het Lint". Vrije tijd
Afbeelding
Eerste paal voor nieuwbouw Het Kwadrant Nieuws
Afbeelding
Warmtepompen, koeling en uw eigen energieopslag, Ontdek de toekomst van comfort en besparing tijdens infolezing op 8 juni Ondernemend
Afbeelding
Gedeputeerde bezoekt KTC, Kennis en Transfer Centrum in Zegveld Ondernemend
Afbeelding
Zaterdag 1 juni BoekStartdag in de Bieb voor 0-3 jaar Lezersnieuws
Afbeelding
Ido Abram nieuwe Artistiek Directeur-Bestuurder Nederlands Film Festival Nieuws
Afbeelding
Zaterdag in de Utrechtse grachten, botenparade Utrecht Pride 2024 Nieuws
Afbeelding
25 jaar Leidsche Rijn nu bij Indekerngezond Nieuws

Overhandigen eerste Hempie aan Wesley Sneijder
Eerste Buurthempie 'Utrecht' voor Wesley Sneijder Ondernemend
Afbeelding
Kevin Ockeloen 3e op het Nederlands Kampioensschap Atletiek Sport
Afbeelding
Informatieavond vrijwilligerswerk Hospitium Vleuten Lezersnieuws