Afbeelding
NICKFRANKEN.COM

Brood van Nederlands graan bij Bakker Verkerk

Ondernemend

VLEUTERWEIDE > Bakker Verkerk met winkels in De Meern en Centrum Vleuterweide stapt als eerste bakker in de provincie Utrecht over op Nedertarwe. Rick Verkerk: “Met deze duurzaam geteelde Nederlandse tarwe bakken we ons gehele assortiment. Als oudste familiebedrijf van Nederland willen we graag een steentje bijdragen aan een eerlijke en duurzame wereld. Jaren geleden bedekten wij al ons dak met zonnepanelen en inmiddels rijden ook onze bedrijfswagens op zelf opgewekte zonne-energie. Toen onze meelleverancier Koopmans Meel uit Leeuwarden ons over de ontwikkelingen van Nederlands graan vertelde, werden we dan ook direct enthousiast. Na een periode van testen en proefbakken zijn we klaar om iedereen te laten genieten van heerlijke producten gemaakt van meel en bloem van Nederlandse bodem. Aan de kwaliteit van onze producten verandert niets, maar het draagt wel bij aan een betere toekomst.”

De keten van Nederlandse tarwe is simpel en transparant. Iedere schakel, van boer tot molenaar, krijgt eerlijke prijzen voor zijn of haar product. Rick vertelt verder “wij hebben deze zomer kennisgemaakt met een aantal boeren en hebben veel gemeen met elkaar. Ook daar wordt de passie voor het vak doorgegeven van vader op zoon en daarmee naar de toekomst gekeken.” De gecertificeerde Nederlandse boeren dragen bij aan het verbeteren van de bodemgezondheid en biodiversiteit. Zo bestaat bijvoorbeeld ieder graanveld voor minimaal 3% uit bloemenranden. Ook is er een forse vermindering van de CO² uitstoot, omdat de meel en bloem niet meer vanuit het buitenland naar onze bakkerij vervoerd hoeft te worden.

De komende weken is er in onze winkels veel aandacht voor Nedertarwe en vertelt ons winkelpersoneel u graag alle voordelen. Daarnaast willen wij deze overstap met iedereen vieren en daarom zijn er in deze periode volop acties om u te laten meegenieten. Wij zijn enthousiast en hopen dat u dit feestje met ons meeviert.

Bakker Verkerk vers sinds 1621

Afbeelding
Gemeente wil dat Demmerikse brug een beweegbare brug blijft Nieuws
Afbeelding
Vleuten en De Meern helemaal opgeschoond! Nieuws
Afbeelding
Vechtstreek-in-Beweging Loop rond de Maarsseveense Plassen Sport
Afbeelding
Sponsordag voor Het Longfonds bij Anytime Fitness Maarssen Ondernemend
Afbeelding
Prachtige blauwborst is weer terug in de Groene Jonker, reis van 3000 kilometer Lezersnieuws
Afbeelding
Fletiomare D30-1 zoekt nieuwe speelsters voor hockeyteam Sport
Afbeelding
Denk mee over het ontwerp Berlijnplein Nieuws
Afbeelding
Prezo-Keurmerk voor Johannes Hospitium Vleuten Ondernemend
Afbeelding
Successen voor OKV Turnsters Sport
Afbeelding
Minister Kuipers op werkbezoek in het Julius Gezondheidscentrum Terwijde Ondernemend
Afbeelding
Minister Kuipers op werkbezoek in het Julius Gezondheidscentrum Terwijde Nieuws
Afbeelding
Jesus Christ Superstar in Harmelen Vrije tijd
Afbeelding
Een fietsenrek bij u voor de deur in Utrecht Gemeente
Afbeelding
Rondleiding buitenplaatsen in historisch Maarssen Vrije tijd