Afbeelding

Bob van Heur en Anne Marleen de Jong aangesteld als directeur-bestuurders van Le Guess Who?

Ondernemend

UTRECHT > De Raad van Toezicht van Stichting Le Guess Who maakt bekend dat Bob van Heur en Anne Marleen de Jong per 1 januari 2023 zijn aangesteld als directeur-bestuurders van Le Guess Who?. Zij volgen algemeen directeur Johan Gijsen op.

Hans van Soelen, voorzitter Raad van Toezicht: “Als Raad van Toezicht zijn we verheugd met deze tweekoppige directie. Met Bob, medeoprichter van het festival en al sinds de start bepalend voor de programmering; en Anne Marleen, die de laatste jaren zakelijk leider van het festival was, gaan continuïteit en vernieuwing hand in hand. We bouwen de komende periode door op de artistieke toppositie die het festival na 16 jaar heeft met verdere worteling in Utrecht met stadsfestival U?, en met mondiale groei voor het digitale platform COSMOS.”

Bob van Heur (1979), mede-oprichter en artistiek directeur van het festival, wordt internationaal geroemd als een van de meest vooruitstrevende muziekprogrammeurs. Samen met Anne Marleen wordt hij nu ook bestuurder.

Bob: “Sinds de start is Le Guess Who? altijd een ever-changing format geweest en na 16 jaar voelt het festival dan ook nog steeds fris en vernieuwend. Het presenteren van alternatieve perspectieven en het bevragen van de status quo blijft een leidend principe voor onze organisatie. Ik ben blij dat Le Guess Who? evolueert naar een organisatie met meer dan één hoofd en ik zie er naar uit om samen met Anne Marleen, die het festival bevlogen door de moeilijke Covid-jaren heeft geloodst, Le Guess Who? een volgend hoofdstuk te geven.”

Anne Marleen de Jong (1989) heeft een brede ervaring in de muziek- en theaterwereld en is sinds augustus 2020 als zakelijk leider werkzaam voor Le Guess Who?. Zij werkte eerder voor North Sea Jazz Festival, Festival De Nederlandse Dansdagen en het Conservatorium van Amsterdam. Zij leidde verschillende vernieuwende (theater)producties, o.a. voor WAT WE DOEN van Floris van Delft en initieerde en leidde stichtingen van o.a. het breakdance collectief The Ruggeds.

Anne Marleen: “Sinds 2020 ben ik verbonden aan dit bijzondere festival en team. Een festival dat ontwikkelingen zichtbaar wil maken die niet of niet voldoende zichtbaar zijn. Onze huidige tijd heeft festivals zoals Le Guess Who? nodig om nieuwe ontdekkingen en ontmoetingen te bieden. Ik kijk ernaar uit om samen met Bob ons toekomstig publiek te blijven verrassen.”

Per 1 januari 2023 zal ook de Raad van Toezicht van Stichting Le Guess Who een verandering kennen met de toevoeging van drie nieuwe leden. De Raad van Toezicht bestaat daarmee uit Hans van Soelen (adviseur, voorheen Gemeente Utrecht), Jorien Waanders (zakelijk directeur Bijlmer Parktheater), Sem Bakker (advocaat Backstage Legal), Ilayda Hagens (innovatiestrateeg BNNVARA), Mark Laagewaard (directeur CrowdAboutNow) en Nancy Poleon (oprichter en eigenaar BrandedU).


Le Guess Who? 2023 vindt plaats van 9-12 november in Utrecht. Meer informatie via leguesswho.com.

Afbeelding
Gemeente wil dat Demmerikse brug een beweegbare brug blijft Nieuws
Afbeelding
Vleuten en De Meern helemaal opgeschoond! Nieuws
Afbeelding
Vechtstreek-in-Beweging Loop rond de Maarsseveense Plassen Sport
Afbeelding
Sporsordag voor Het Longfonds bij Anytime Fitness Maarssen Ondernemend
Afbeelding
Prachtige blauwborst is weer terug in de Groene Jonker, reis van 3000 kilometer Lezersnieuws
Afbeelding
Fletiomare D30-1 zoekt nieuwe speelsters voor hockeyteam Sport
Afbeelding
Denk mee over het ontwerp Berlijnplein Nieuws
Afbeelding
Prezo-Keurmerk voor Johannes Hospitium Vleuten Ondernemend
Afbeelding
Successen voor OKV Turnsters Sport
Afbeelding
Minister Kuipers op werkbezoek in het Julius Gezondheidscentrum Terwijde Nieuws
Afbeelding
Jesus Christ Superstar in Harmelen Vrije tijd
Afbeelding
Een fietsenrek bij u voor de deur in Utrecht Gemeente
Afbeelding
Rondleiding buitenplaatsen in historisch Maarssen Vrije tijd
Afbeelding
Opschoomdag in Harmelen Nieuws