Afbeelding

Na 55 jaar stopt kapster Fieke de Jong in Breukelen

Ondernemend

BREUKELEN > Het moest wel een rond getal zijn. Volgende week, op 15 juni, viert Fieke de Jong dat zij 55 jaar in het kappersvak zit. Met die mooie mijlpaal kondigt de 72-jarige Breukelse aan dat de schaar, kapmantels en krulspelden op 29 september dit jaar definitief de kast in gaan. “Het is tijd voor een nieuwe fase in mijn leven, alhoewel ik de beslissing neem met pijn in mijn hart”, legt Fieke uit.  “Ik heb mijn vak met veel plezier uitgevoerd. Mijn kapsalon heeft altijd aangevoeld als een soort buurthuis waar mijn klanten niet alleen komen voor mooi gekapte haren, maar ook voor een goed gesprek en gezelligheid.”   

In 1968 begon Fieke haar lange loopbaan aan de Heerestraat in de kapsalon van haar ouders, Piet en Atie de Jong. Zeven jaar later opende ze haar eigen zaak in ’t Heycop. Na de nieuwbouw van het zorgcentrum, verhuisde de salon mee naar de nieuwe locatie in de 3-Stroom. “Er komt een moment dat je moet stoppen, daar heb ik de afgelopen jaren natuurlijk vaker over nagedacht. Tijdens de Corona lock-down had ik de stap bijna genomen. Maar dat voelde nog niet goed. Nu ik mijn 55-jarig jubileum heb bereikt, is het moment daar. Ik ga mijn klanten en mijn salon zeker missen en tegelijkertijd ben ik benieuwd wat de toekomst gaat brengen.”  

Fieke werkt de komende maanden nog. Haar laatste dag is op vrijdag 29 september. Bel voor een afspraak met 06-44730989, binnenlopen in kapsalon de 3-Stroom kan ook. Fieke werkt op donderdag en vrijdag.

Afbeelding
De Nacht van de Nacht 2023 duistere, duurzame belevenis Dit is er in provincie Utrecht te doen zaterdag 28 oktober Nieuws
Afbeelding
Meld een project of organisatie aan voor de Mantel van Sint Maarten. Lezersnieuws
Afbeelding
Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht Sport
Afbeelding
Tentoonstelling Geloof in Beeldhouwkunst René van Seumeren 1923-1989 in Vechtstreekmuseum Vrije tijd
Afbeelding
25 jaar cultuur in 25 jaar Leidsche Rijn met optredens, gasten, muziek, filmpjes en cultquiz Nieuws
Afbeelding
Jeugdweekend Koninklijke Biltse Harmonie / Muziekvereniging De Bazuin / Muziekvereniging Aurora op het Jeugdjournaal Lezersnieuws
Afbeelding
Kindcentrum Haarzicht op bezoek bij de broederschap Lezersnieuws
Afbeelding
Alles voor het slapen bij de Matrassenstad Ondernemend
Afbeelding
Leerlingen van obs Vleuterweide tonen trots hun nieuwe uitdagende schoolgebouw en plein Nieuws
Afbeelding
Extra Actie op de Yaris Cross bij Toyota van Ekris Maarssen! Ondernemend
Afbeelding
Smullen van poffertjes bij de poffertjeskraam Ondernemend
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Provinciale Staten doen zondag mee met Singelloop in Utrecht Sport
Afbeelding
Provinciale Staten bezoeken oude kaasfabriek en TechnoHUB in Woerden Nieuws