Afbeelding
Bas Kaligis/RaceXpress.

Maarssense karter Siem van Vliet laat niets over voor de concurrentie: drie racezeges op rij!

Sport

MAARSSEN > Beter kon het niet voor Siem van Vliet, zaterdag op circuit De Landsard in Eindhoven. De dertienjarige karter uit Maarssen won tijdens de tweede ronde van het Kart4Fun-kampioenschap eerst de kwalificatie in de Rotax Max Junioren-klasse. Daarna denderde hij vrolijk naar de eerste plaats in alle drie de races. Daarmee werd hij op weergaloze én onmiskenbare wijze winnaar van het dagklassement.

Het zag er mooi uit: vier keer een 1 achter zijn naam. Vooral ook omdat hij dat niet in de verste verte aan had zien komen. “Ik had gehoord dat er veel rijders kwamen, dus ik dacht: de kans dat ik kan winnen, wordt zo wel wat kleiner. Maar ik ging natuurlijk wel proberen te winnen. En dat is me gelukt.”

En dus was het een zeer tevreden karter die zijn verhaal deed. “Het voelt wel fijn, maar je weet dat het altijd nog beter kan”, bleef de topper van Montfoort Motorsports kritisch. Of het zijn beste weekend was? “Zeker niet”, zei hij gedecideerd. “Dat was de vijfde ronde van het Nederlands kampioenschap, ook op De Landsard. Toen werd ik vijfde in de finale.”

Dat resultaat en dat van afgelopen weekeinde waren het stille bewijs dat Siem dit jaar weer een stap gemaakt heeft als karter. “Ik kan nu beter inhalen en ik ben minder onzeker”, verklaarde hij. Zijn prestaties vertonen de laatste maanden een stijgende lijn. Dat hij in Eindhoven overtuigend dagwinnaar werd, had hij weliswaar niet verwacht, een podiumplaats daarentegen wel. “Wel echt gaaf als het dan ook lukt.”

De manier waarop maakte zijn dagzege bovendien nog mooier dan die op basis van de resultaten was. Want wat was er gebeurd tijdens de start van de derde race? “Ik was gecrasht; werd eraf gebeukt. Ik lag daarna tiende of zo.”

Siem, die van poleposition was gestart, liet zich niet ontmoedigen en omdat het in de eerste ronde was gebeurd, had hij nog de nodige tijd om zoveel mogelijk verloren plaatsen goed te maken. Welnu, hij slaagde er dus zelfs in de koppositie te heroveren. “Dat gaf wel een gaaf gevoel.”

Siem heeft nog één race op het programma staan: de achtste en laatste ronde van het NK. Die wordt gehouden op het circuit van Genk in België, de opmaat naar een seizoen waarin hij de volgende stap gaat maken. Want in 2022 gaat hij bij de Junioren het Rotax Max BNL- en het BMC-kampioenschap in België rijden, én het NK.

En dan te bedenken dat hij na zijn eerste jaar als karter, nu alweer enkele jaren geleden, op het punt stond te stoppen. “In het begin ging het heel slecht. En toen zei mijn zusje dat ik moet doorgaan. Dat heb ik gedaan. Ik ben zeker blij dat ik naar mijn zusje geluisterd heb!”

Siem is naarstig op zoek naar sponsors. Bedrijven die graag een jong sporttalent willen

ondersteunen op zijn weg naar de top kunnen contact opnemen via de Instagrampagina van Siem: siemvvliet.

Afbeelding
Stadstour met virtuele gids over het Domplein Gemeente
Afbeelding
Oukoper molen langs A2 volledig vernieuwd Nieuws
Afbeelding
Nieuwe letters voor Basisschool De Krullevaar Lezersnieuws
Afbeelding
Positief voortplantingsadvies voor rode panda’s in DierenPark Amersfoort Vrije tijd
Afbeelding
KBS De JazzSingel opent Boodschappenhuis in Leidsche Rijn
Afbeelding
Drie kandidaten uit gemeente Stichtse Vecht voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen Nieuws
Afbeelding
Nieuwe sponsor voor het damesteam van de Utrechtse Rugby club Sport
Afbeelding
Lezing in Vechtstreekmuseum : Schilders van de Vechtstreek Vrije tijd
Afbeelding
In Nae Do Kwan zeer succesvol op het NK ITF Taekwon-Do Sport
Afbeelding
IJspret voor elk kind: gratis schaatsclinics op Vechtsebanen ‘Samen Schaatsen Elfstedentoer’ Sport
Afbeelding
Oude sportspullen inleveren voor Sportspullenbank Stichtse Vecht Ondernemend
Afbeelding
Afsluiting parallelbaan A12 richting Arnhem van Utrecht knooppunt Oudenrijn tot Hoograven; 2 - 4 december 2022 Gemeente
Afbeelding
Routenetwerken in Utrecht voor fietsen, wandelen en varen opnieuw gewaarborgd Nieuws
Afbeelding
HOV-C en Stage Skills spelen: Mamma Mia! Vrije tijd