Brecht Herremans als speler van URC
Brecht Herremans als speler van URC

URC wil vaste klant in Ereklasse zijnl

Sport

Door Roberto Cancian

DE MEERN - Als rugbyclub wil de Utrechtse Rugby Club stappen maken. Dat heeft het al gedaan met het hoogste seniorenteam dat uitkomt in de Ereklasse, het hoogste niveau van Nederland. Daar wil URC een ‘blijvertje’ worden.

Twee weken terug werd er een ruime zege geboekt bij RC Groningen, een week later werd het duel tegen het Leidse DIOK afgelast vanwege de slechte bespeelbaarheid van het veld. De 5-17 nederlaag tegen RC ’t Gooi afgelopen zaterdag was geen schande aangezien ‘t Gooi de tweede plaats inneemt. De mannen van URC bezetten momenteel de tiende plaats. ‘Ons doel is om bovenaan in het rechterrijtje mee te doen’, geeft de 25-jarige Brecht Herremans aan. Na acht gespeelde wedstrijden, in een competitie met in totaal zestien ploegen, bezet URC de tiende plaats. 

Precies de plek waar URC voor gaat. Zoals het hoort is het streven om altijd hoger te eindigen, of het haalbaar is, dat moet de komende tijd uitwijzen. ‘Wij hebben er iedere wedstrijd hard voor moeten bikkelen maar maken ook echt stappen als team’, geeft de Utrechter aan die in de tweede rij speelt bij URC. Hij speelt al vanaf zijn achtste jaar voor URC nadat hij het eerst op de judomat probeerde. ‘Mijn ouders zaten op rugby en zo was het haast automatisch dat ik ook op rugby ging. Ik had geen andere keus’, grapt hij. Hij heeft zijn plek al lang gevonden op het rugbyveld. ‘Ik heb altijd als voorwaartse gespeeld en vind het fijn om de duels aan te gaan. Ik ben iemand die bezig wil zijn en de bal dan ook graag in zijn handen wil hebben om acties te maken. Rennen, botsen en zorgen dat we punten maken’, zegt hij. Tot vorig seizoen was hij nog aanvoerder van het team, die rol heeft hij nu niet meer. Erg vindt hij het niet, wel jammer. ‘Nu kan ik me meer focussen op mijn eigen spel, dat geeft ook wel weer rust.’ Met de komst van Luc Visser als nieuwe trainer, waait er ook een frisse wind op Sportpark Rijnvliet. ‘Iedereen moet aanpoten om weer te kunnen spelen op zaterdag. 

Een goede leeromgeving zorgt voor goede resultaten tot nu toe.’ Brecht Herremans, in het dagelijks leven werkzaam op een middelbare school, heeft niet specifiek de ambitie om nog verder te kijken dan URC. ‘Het is super bij URC, ook omdat mijn broertje en neefjes ook in het team zitten.’ Of het weer haalbaar is om als zevende te eindigen, wat URC deed nadat het in 2018 promoveerde, dat weet hij niet. ‘Die promotie naar de Ereklasse dat is wel één van de meest bijzondere momenten, ook omdat we daarna direct als zevende wisten te eindigen. Wie weet wat mogelijk is.’

Afbeelding
Gemeente Utrecht komt met eigen geluidsnormen voor windmolens in Rijnenburg Nieuws
Afbeelding
Informatiebijeenkomsten windmolens Rijnenburg Gemeente
Afbeelding
Autobedrijven Van Oord en Vleming samen 85 jaar ervaring en kwaliteit Ondernemend
Afbeelding
Feestmarkt Emmaus Haarzuilens druk bezocht en mooie opbrengst voor het solidariteitsfonds Nieuws
Afbeelding
Fietsexcursie Stadsnatuur langs de bijzondere natuur van Utrecht Zuidwest Vrije tijd
Afbeelding
Evert Woltjes van Desto nu Lid van Verdienste KNVB Sport
Afbeelding
Hatice brengt de Turkse keuken naar Resto VanHarte in Leidsche Rijn om kennis te maken met de Turkse keuken én met buurtgenoten Lezersnieuws
Afbeelding
Opbrengst van de Lions Over Holland Erwtensoepverkoop ondersteunt drie lokale goede doelen Lezersnieuws
Afbeelding
Aanmelden nieuwe TragePost-groepen Leidsche Rijn weer mogelijk Lezersnieuws
Afbeelding
Midzomermuziekfestival aan de Vecht prikkelt vrijwel alle zintuigen. Nieuws
Afbeelding
Utrechts Landschap viert de natuur met Utrechtse Natuurdag Nieuws
Afbeelding
Atelierroute KunstRondeVenen dit Pinksterweekend Lezersnieuws
Afbeelding
GroenmoetjeDoen!-dag met groene verbindingen in Utrecht Vrije tijd
Afbeelding
Hoe gaat Zuilense vecht er nu uitzien? Inloopavond over ontwerpbestemmingsplan Zuilense Vecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws