Brecht Herremans als speler van URC
Brecht Herremans als speler van URC

URC wil vaste klant in Ereklasse zijnl

Sport

Door Roberto Cancian

DE MEERN - Als rugbyclub wil de Utrechtse Rugby Club stappen maken. Dat heeft het al gedaan met het hoogste seniorenteam dat uitkomt in de Ereklasse, het hoogste niveau van Nederland. Daar wil URC een ‘blijvertje’ worden.

Twee weken terug werd er een ruime zege geboekt bij RC Groningen, een week later werd het duel tegen het Leidse DIOK afgelast vanwege de slechte bespeelbaarheid van het veld. De 5-17 nederlaag tegen RC ’t Gooi afgelopen zaterdag was geen schande aangezien ‘t Gooi de tweede plaats inneemt. De mannen van URC bezetten momenteel de tiende plaats. ‘Ons doel is om bovenaan in het rechterrijtje mee te doen’, geeft de 25-jarige Brecht Herremans aan. Na acht gespeelde wedstrijden, in een competitie met in totaal zestien ploegen, bezet URC de tiende plaats. 

Precies de plek waar URC voor gaat. Zoals het hoort is het streven om altijd hoger te eindigen, of het haalbaar is, dat moet de komende tijd uitwijzen. ‘Wij hebben er iedere wedstrijd hard voor moeten bikkelen maar maken ook echt stappen als team’, geeft de Utrechter aan die in de tweede rij speelt bij URC. Hij speelt al vanaf zijn achtste jaar voor URC nadat hij het eerst op de judomat probeerde. ‘Mijn ouders zaten op rugby en zo was het haast automatisch dat ik ook op rugby ging. Ik had geen andere keus’, grapt hij. Hij heeft zijn plek al lang gevonden op het rugbyveld. ‘Ik heb altijd als voorwaartse gespeeld en vind het fijn om de duels aan te gaan. Ik ben iemand die bezig wil zijn en de bal dan ook graag in zijn handen wil hebben om acties te maken. Rennen, botsen en zorgen dat we punten maken’, zegt hij. Tot vorig seizoen was hij nog aanvoerder van het team, die rol heeft hij nu niet meer. Erg vindt hij het niet, wel jammer. ‘Nu kan ik me meer focussen op mijn eigen spel, dat geeft ook wel weer rust.’ Met de komst van Luc Visser als nieuwe trainer, waait er ook een frisse wind op Sportpark Rijnvliet. ‘Iedereen moet aanpoten om weer te kunnen spelen op zaterdag. 

Een goede leeromgeving zorgt voor goede resultaten tot nu toe.’ Brecht Herremans, in het dagelijks leven werkzaam op een middelbare school, heeft niet specifiek de ambitie om nog verder te kijken dan URC. ‘Het is super bij URC, ook omdat mijn broertje en neefjes ook in het team zitten.’ Of het weer haalbaar is om als zevende te eindigen, wat URC deed nadat het in 2018 promoveerde, dat weet hij niet. ‘Die promotie naar de Ereklasse dat is wel één van de meest bijzondere momenten, ook omdat we daarna direct als zevende wisten te eindigen. Wie weet wat mogelijk is.’

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws