Afbeelding

Derde editie Kindertriathlon Leidsche Rijn op zondag 3 juli

Sport

LEIDSCHE RIJN > Nog 2 maanden en dan is het zover: Kindertriathlon Leidsche Rijn beleeft op zondag 3 juli haar derde editie. 

Wat in 2019 het initiatief was van vier bevlogen, sportieve vaders uit Terwijde, is uitgegroeid tot een evenement dat al redelijke bekendheid heeft en waar nieuwe mensen aan het bestuur zijn toegevoegd. Het doel is nog altijd om de jeugd in beweging te krijgen en een bijdrage te leveren aan de verbinding en betrokkenheid in de wijk. Inmiddels stromen de aanmeldingen binnen.


De organisatie van de kindertriathlon is een enorme klus en er wordt al enkele maanden vergaderd en achter de schermen van alles geregeld. Er is een website (https://www.kindertriathlonleidscherijn.nl), Facebook (https://www.facebook.com/kindertriathlon/) en Instagram (https://www.instagram.com/kindertriathlon/), om bekendheid aan het evenement te geven.De kindertriathlon is bedoeld voor kinderen van 8 t/m 13 jaar en bevat net als de ‘volwassen’ triathlon de onderdelen zwemmen, fietsen en lopen. Kinderen kunnen ook als team met zijn drieën meedoen. Het sportieve evenement moet vooral leuk en laagdrempelig zijn. Daarom zijn de afstanden voor dit evenement speciaal aangepast zodat het toegankelijk is voor iedereen!


AFSTANDEN EN ROUTES

Voor kinderen van 8 en 9 jaar zijn de afstanden 75 meter zwemmen, 4.200 meter fietsen en 900 meter rennen. Voor kinderen van 10 en 11 jaar zijn de afstanden 75 meter zwemmen, 6.300 meter fietsen en 1.350 meter rennen. 12 en 13-jarigen en de teams zwemmen 150 meter, fietsen 6300 meter en rennen 1350 meter. Het zwemmen vindt plaats in het water bij de Leonard Bernsteinkade en Musicalkade. De fietsroute is over de Rijnkennemerlaan langs de scholen en door het groene Waterwinpark. De looproute is heen en weer op de Leonard Bernsteinkade. Het evenement wordt ondersteund en erkend door de Nederlandse Triathlon Bond (NTB).

CLINIC

Op zaterdagmiddag 11 juni (van 16-17 uur) wordt voor (maximaal 15) belangstellende kinderen een clinic georganiseerd bij de Haarrijnse Plas. Er worden dan tips gegeven over bijv. de overgang van het zwemmen naar de fiets of hoe kun je na het fietsen goed aan je loop-parcours beginnen? We kunnen vast een beetje oefenen onder leiding van een ervaren triathlon-atleet/trainer. Opgeven voor de clinic kan door een mail te sturen aan clinic@kindertriathlonleidscherijn.nl. Daarna volgt verdere informatie.


VRIJWILLIGERS

Er zijn nog wel vrijwilligers nodig om alles goed en veilig te laten verlopen. Bij de editie in 2021 waren er zo’n 50 vrijwilligers op 100 deelnemers. Het zou zeker welkom zijn om nog een aantal vrijwilligers te kunnen noteren voor 3 juli. Aanmelden kan via vrijwilliger@kindertriathlonleidscherijn.nl. Ervaring is niet nodig, je hebt gegarandeerd een leuke dag en je kunt je opgeven voor de hele dag of alleen voor een paar uurtjes tijdens de wedstrijd.

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor de kindertriathlon is nog mogelijk via de website www.kindertriathlonleidscherijn.nl. Deelnemers moeten zwemdiploma A en B hebben, een deugdelijke fiets met goede remmen (elk soort fiets mag) en fietshelm (die is verplicht en kan je evt. lenen).


Het team van de Kindertriathlon Leidsche Rijn VLNR: Edwin, Kees, Ivo, Nancy, Mark, Edine en niet op de foto Gerrit zijn er weer klaar voor om er een top(sport)dag van te maken voor de kinderen.
Afbeelding
Stadstour met virtuele gids over het Domplein Gemeente
Afbeelding
Oukoper molen langs A2 volledig vernieuwd Nieuws
Afbeelding
Nieuwe letters voor Basisschool De Krullevaar Lezersnieuws
Afbeelding
Positief voortplantingsadvies voor rode panda’s in DierenPark Amersfoort Vrije tijd
Afbeelding
KBS De JazzSingel opent Boodschappenhuis in Leidsche Rijn
Afbeelding
Drie kandidaten uit gemeente Stichtse Vecht voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen Nieuws
Afbeelding
Nieuwe sponsor voor het damesteam van de Utrechtse Rugby club Sport
Afbeelding
Lezing in Vechtstreekmuseum : Schilders van de Vechtstreek Vrije tijd
Afbeelding
In Nae Do Kwan zeer succesvol op het NK ITF Taekwon-Do Sport
Afbeelding
IJspret voor elk kind: gratis schaatsclinics op Vechtsebanen ‘Samen Schaatsen Elfstedentoer’ Sport
Afbeelding
Oude sportspullen inleveren voor Sportspullenbank Stichtse Vecht Ondernemend
Afbeelding
Afsluiting parallelbaan A12 richting Arnhem van Utrecht knooppunt Oudenrijn tot Hoograven; 2 - 4 december 2022 Gemeente
Afbeelding
Routenetwerken in Utrecht voor fietsen, wandelen en varen opnieuw gewaarborgd Nieuws
Afbeelding
HOV-C en Stage Skills spelen: Mamma Mia! Vrije tijd