Vincent , beheerder Schalm, verricht openingszet bekerfinale
Vincent , beheerder Schalm, verricht openingszet bekerfinale Theo van der Poll SV TRIO

Interne competitie schakers TRIO dubbelslag voor Robert Ploem

Sport Ingezonden

DE MEERN > Bij schaakvereniging TRIO was de verrassing van het seizoen Robert Ploem. Afgelopen jaren al top 5 speler maar dit seizoen was Robert nagenoeg onverslaanbaar. Met de laatste ronde gespeeld won Robert de interne competitie op gepaste afstand gevolgd door voormalige clubkampioen Edwin Weijers. Dirk van der Geer en Hans Muller. .

8 mei j.l. was de laatste speelronde waarbij nog mooie partijen met verrassende uitslagen te zien waren.  Guido Galesloot, terug na een lange vakantieperiode, was het schaken niet verleerd en won op fraaie wijze van Jan van Oort,  Theo van der Poll verraste Bas Geerdink met een gedegen partij en last but not least, Hans Muller versloeg op fraaie wijze de nieuwe clubkampioen Robert Ploem.  

Naast succes in de competitie, Robert sleepte ook de Ron Woudsma trofee van de bekercompetitie in de wacht. In de finale tegen Andre van Dijk, waarbij Vincent, alom gewaardeerde beheerder van de Schalm de openingszet verrichte, zocht Robert vanaf het begin de aanval en na stug verdedigen moest Andre uiteindelijk toch de handdoek in de ring gooien.

Als schaakvereniging TRIO kan weer teruggekeken worden op een leuk, gezellig en sportief seizoen met veel schaakplezier. Daarnaast mochten er begin 2023 nieuwe leden begroet worden, te weten Cili Koesis en Erik Roozeboom die gelijk hun visitekaartje afgaven met goed schaakspel. Met de komst van Cili Koesis kende SV TRIO ook een primeur. Samen met  Nadja Schoemaker, ook zeer verdienstelijk schaakster, speelden zij de 1e dameswedstrijd sinds de oprichting van SV TRIO in 1933. Een gelijk opgaande strijd die uiteindelijk in een remise eindigde. Wij hopen dat meerdere vrouwelijke schakers hun weg naar de schaakvereniging weten te vinden!

De titel Remisekoning was met name in de afgelopen jaren weggelegd voor Bert de Weerd, voorzitter SV TRIO, dit jaar moet hij echter deze twijfelachtige eer delen met Dirk van de Geer, Andre van Dijk en Theo van der Poll  met elk 10 remises in dit seizoen.

 Op 15 mei vindt de laatste schaakavond plaats met vrij schaken gezien er geen interne competitie meer gespeeld wordt. 

De slotavond voor de leden vindt plaatst op 9 juni waarna het zomerreces start. Het nieuwe schaakseizoen begint weer op de 2e maandag van september.

Bent u geïnteresseerd om eens sfeer te proeven bij onze vereniging en een partijtje mee te spelen? Dan bent u op 15 mei vanaf 19.30u van harte welkom in de Schalm. Maar uiteraard kunt u zich nu ook al aanmelden voor het nieuwe seizoen of informatie opvragen over onze vereniging. Dat kunt u doen via het contactformulier op onze website www.trioschaak.nl of via emailadres schaakverenigingtrio@ziggo.nl

Afbeelding
Woningsluiting Zwanenkamp in Maarssenbroek wegens illegale prostitutie, drie mensen aangehouden Nieuws
Afbeelding
Belangrijke stap in nieuwbouw Ruimtekwartier in Maarssenbroek, start bouw 499 appartementen Nieuws
Afbeelding
Mathijs Bouwman nieuwe directeur-bestuurder van DE KOM. Lezersnieuws
Gezellig winkelen in hart van Maarssen.
Stenen winkels maken hart van Maarssen de moeite waard Ondernemend
Afbeelding
Utrechts Kunstdoolhof bijzondere soundtrack 'Uit het oog' van Eefje de Visser vormt soundtrack voor Doloris Anoma Maze Lezersnieuws
Optreden in De Ingelanden
Geslaagd optreden door Zanggroep Hoge Weide in De Ingelanden Vrije tijd
Afscheid van voorzitter Henny Smorenburg.
Succesvolle Algemene Ledenvergadering bij Onderling Verzekerd Ondernemend
Afbeelding
Nederland U17 bezoekt korfbalvereniging Fiducia Sport
Afbeelding
Boeren en tuinders overhandigen eerste spandoek aan de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding video over focusgebieden stad Utrecht
Zorgen in Stichtse Vecht over windmolens op Lage Weide, vragen PVV en Lokaal Liberaal Nieuws
default
Start bouw van de eerste 165 sociale huurwoningen in Cartesius in Utrecht Nieuws
Afbeelding
LEF makelaars ook actief in Maarssen(broek) Ondernemend
Afbeelding
Plan Natuurgebied Zuilen: meer natuur en biodiversiteit Nieuws
Poster Bel is het beest #belishetbeest
De volwassen toneelgroep van Sesar speelt de spraakmakende voorstelling: Bel is het beest.. Vrije tijd