Vincent , beheerder Schalm, verricht openingszet bekerfinale
Vincent , beheerder Schalm, verricht openingszet bekerfinale Theo van der Poll SV TRIO

Interne competitie schakers TRIO dubbelslag voor Robert Ploem

Sport Ingezonden

DE MEERN > Bij schaakvereniging TRIO was de verrassing van het seizoen Robert Ploem. Afgelopen jaren al top 5 speler maar dit seizoen was Robert nagenoeg onverslaanbaar. Met de laatste ronde gespeeld won Robert de interne competitie op gepaste afstand gevolgd door voormalige clubkampioen Edwin Weijers. Dirk van der Geer en Hans Muller. .

8 mei j.l. was de laatste speelronde waarbij nog mooie partijen met verrassende uitslagen te zien waren.  Guido Galesloot, terug na een lange vakantieperiode, was het schaken niet verleerd en won op fraaie wijze van Jan van Oort,  Theo van der Poll verraste Bas Geerdink met een gedegen partij en last but not least, Hans Muller versloeg op fraaie wijze de nieuwe clubkampioen Robert Ploem.  

Naast succes in de competitie, Robert sleepte ook de Ron Woudsma trofee van de bekercompetitie in de wacht. In de finale tegen Andre van Dijk, waarbij Vincent, alom gewaardeerde beheerder van de Schalm de openingszet verrichte, zocht Robert vanaf het begin de aanval en na stug verdedigen moest Andre uiteindelijk toch de handdoek in de ring gooien.

Als schaakvereniging TRIO kan weer teruggekeken worden op een leuk, gezellig en sportief seizoen met veel schaakplezier. Daarnaast mochten er begin 2023 nieuwe leden begroet worden, te weten Cili Koesis en Erik Roozeboom die gelijk hun visitekaartje afgaven met goed schaakspel. Met de komst van Cili Koesis kende SV TRIO ook een primeur. Samen met  Nadja Schoemaker, ook zeer verdienstelijk schaakster, speelden zij de 1e dameswedstrijd sinds de oprichting van SV TRIO in 1933. Een gelijk opgaande strijd die uiteindelijk in een remise eindigde. Wij hopen dat meerdere vrouwelijke schakers hun weg naar de schaakvereniging weten te vinden!

De titel Remisekoning was met name in de afgelopen jaren weggelegd voor Bert de Weerd, voorzitter SV TRIO, dit jaar moet hij echter deze twijfelachtige eer delen met Dirk van de Geer, Andre van Dijk en Theo van der Poll  met elk 10 remises in dit seizoen.

 Op 15 mei vindt de laatste schaakavond plaats met vrij schaken gezien er geen interne competitie meer gespeeld wordt. 

De slotavond voor de leden vindt plaatst op 9 juni waarna het zomerreces start. Het nieuwe schaakseizoen begint weer op de 2e maandag van september.

Bent u geïnteresseerd om eens sfeer te proeven bij onze vereniging en een partijtje mee te spelen? Dan bent u op 15 mei vanaf 19.30u van harte welkom in de Schalm. Maar uiteraard kunt u zich nu ook al aanmelden voor het nieuwe seizoen of informatie opvragen over onze vereniging. Dat kunt u doen via het contactformulier op onze website www.trioschaak.nl of via emailadres schaakverenigingtrio@ziggo.nl

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws