Afbeelding
ANDRE RUSSCHER

NOC*NSF Nationale Sportweek in Woerden

Sport

WOERDEN > De NOC*NSF Nationale Sportweek komt er weer aan! Van vrijdag 15 tot en met zondag 24 september worden landelijk allerlei activiteiten georganiseerd om iedereen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met sport en bewegen. Ook in Woerden kun je meedoen met extra activiteiten voor jong en oud. ‘Wij willen in deze sportieve week een actieve en gezonde leefstijl promoten. Sport en bewegen is leuk en goed voor iedereen en het geeft je een boost!’, vertelt Daan van Koert van Beweegteam Woerden.

Dit jaar is ‘Sport geeft je een boost’ de slogan van de Nationale Sportweek. Er zijn verschillende boosts die mensen kunnen ervaren tijdens het sporten. Er zijn fysieke, emotionele, mentale, sociale, creatieve en persoonlijke boosts. De kans is groter dat mensen een sport blijven beoefenen als ze er een boost van krijgen. Om iedereen de kans te geven om deze boosts te ervaren organiseert Beweegteam Woerden activiteiten voor alle inwoners. Dit gebeurt in samenwerking met onder andere sportaanbieders en scholen.

Activiteiten voor jong en oud 

Basisscholen kunnen meedoen met de ‘Gezond naar School’-Challenge. Leerlingen verdienen punten door actief (fietsen of lopend) naar school te gaan en een half uur buiten te spelen. Zo leren zij hoe makkelijk het kan zijn om voldoende te bewegen. Deelnemende klassen maken kans op een leuke prijs. Daarnaast kan het basisonderwijs ook meedoen aan de 10@10 Challenge. Met sporters van TeamNL ontdekken zij in 10 minuten 10 verschillende sporten!
Bovendien kunnen scholen in de Nationale Sportweek, maar ook gedurende de rest van het schooljaar, via ‘Vereniging in de school’ lokale sportaanbieders op school uitnodigen om een clinic te geven. Op 20 september geeft HappyFit4U, in samenwerking met Team Sportservice Provincie Utrecht, een clinic Krav Maga en Archery Attack voor leerlingen uit groep 6 en 7 van basisschool De Keerkring.

Senioren kunnen via de ‘Sportproeverij’ overdag sporten bij verschillende sportaanbieders. Er doen 15 sport- en beweegorganisaties mee met ruim 25 groepsgerichte sport- en beweegactiviteiten. De aanbieders krijgen in de Sportweek ansichtkaarten met de tekst ‘Ga je mee? Plezier voor 2!’ die zij kunnen uitdelen aan hun deelnemers. De deelnemer kan de kaart doorgeven aan een vriend, vriendin of bekende en zo hem/haar uitnodigen voor een proefles en het sport- en beweegplezier delen.  

Ook openen verschillende sportverenigingen hun deuren! Bij de Zwem en Polo Club kunnen jongeren op woensdag 20 september waterpolo ontdekken, Frisbee Woerden organiseert vrijdag 22 september een open toernooi en Tafeltennis Vereniging Woerden nodigt iedereen uit om een balletje te komen slaan op zaterdag 23 september. Wil je graag een les Powerwalken? Dan kun je op zaterdagen en dinsdag terecht bij Powerwalkingclub Woerden. Kijk op https://beweegteamwoerden.nl/programma-nationale-sportweek-2023/ voor meer informatie en eventuele aanmeldprocedures.   

 

Tot slot is er, op 24 september het Oogstfeest bij het NME-Centrum InBredius en op landgoed Bredius, met een doorlopend programma van 13 uur tot 17 uur. Je kunt onder andere komen koken in het Modderrestaurant, een bezoekje brengen aan de pluk- en moestuin of meedoen met de sportieve activiteit van het Beweegteam. 

 

Op zoek naar een leuke sport?

Als Beweegteam organiseren we niet alleen zelf activiteiten, we promoten ook graag al het sport- en beweegaanbod’, vertelt Daan. ‘Ben je op zoek naar een leuke sport- of beweegactiviteit? Kijk dan op www.BeweegwijzerWoerden.nl voor het complete aanbod. Kom je er niet uit? Dan helpt het Beweegteam je graag met een gratis, persoonlijk BeweegAdvies.’

Afbeelding
St. Antonius Ziekenhuis gaat twee bloedafname-robots van Vitestro inzetten Ondernemend
Afbeelding
Vrijwilligerstrofee voor Ahmed Amraoui en Utrecht Pride Nieuws
Afbeelding
Volop genieten bij Eetcafé Rabelais Ondernemend
Afbeelding
Goud Inkoop Bus komt extra langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
Klassieke Muziek Nu, is een prachtige voorstelling met klassieke muziek in een modern jasje in Theater Piet Mondriaan Vrije tijd
Afbeelding
Gemeente De Ronde Venen bevordert eerlijk afvalbeleid Alleen gechipte afvalcontainers worden nog geleegd in het nieuwe jaar Nieuws
Afbeelding
Inzamelactie voor ongedocumenteerde vluchtelingen in Utrecht Lezersnieuws
Afbeelding
Schaatsen uit het vet voor Maarssen On Ice Vol plezier en vermaak op het ijs Nieuws
Afbeelding
Wethouder Lot van Hooijdonk overleeft opnieuw motie van wantrouwen in debat over Utrechtse parkeerapp Nieuws
Afbeelding
Winterwandeling rond de Vinkeveense Plassen Vrije tijd
Afbeelding
Leidsche Rijn Centrum verandert in magisch kerstdorp 'Slidesche Rijn' met XL tubebaan Ondernemend
Afbeelding
Leerkrachten op basisschool Op De Groene Alm geven 24 uur les voor ALS Nieuws
Afbeelding
FC Fusie staat weer opgesteld voor bezoek aan verzorgingshuizen Nieuws
Afbeelding
Utrecht helpt inwoners met isolatiemaatregelen Nieuws