Afbeelding
Bart Hoogveld

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Sport

UTRECHT > Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud.


De dag begon met de Partou Kids Runs van 1 en 2,5 kilometer. De kinderen liepen een mooie ronde met start en finish op de Catharijnesingel. De winnaars bij de 1 KM zijn Damiaan Rozema (jongens, 03.36) en Nick Huismans (meisjes, 03.33). De snelste kinderen bij de 2.5 KM zijn Tobian Merkus (jongens, 07.49) en Hanna Berlijn (meisjes, 08.39).
Om 11 uur klonk op de Jan van Foreestraat het startschot van de Nedal UBN 5 kilometer Singelloop. Na een mooie route langs de Utrechtse singel was het Arnar Mr. Petursson die als snelste over de finish kwam bij de mannen. Mr. Petursson finishte met een tijd van 15.09. De snelste vrouw bij de Nedal UBN 5 KM was Maxime Kromwijk. Zij finishte met een mooie tijd van 18.46.


Klokslag 12 uur ging de Lindahl’s 10 KM Singelloop van start. De langste afstand van de dag is enorm populair onder zowel deelnemers als toeschouwers. Dit jaar keerde het Wilhelminapark terug op het parcours. Net als vorig jaar was het Edwin Sjerps die onder luid gejuich als eerste finishte op de sfeervolle Catharijnesingel. Sjerps finishte met een tijd van 30.24. De snelste vrouw op de Lindahl’s 10 KM Singelloop Utrecht is Femke Rosbergen. Zij finishte met een tijd van 36.22.
Net als vorig jaar is KWF Kankerbestrijding het goede doel van de Lindahl’s Singelloop Utrecht. De cheque voor het goede doel bedraagt dit jaar maar liefst €199.182,- euro.
Alle uitslagen zijn bekend en zijn hier te vinden 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
St. Antonius Ziekenhuis gaat twee bloedafname-robots van Vitestro inzetten Ondernemend
Afbeelding
Vrijwilligerstrofee voor Ahmed Amraoui en Utrecht Pride Nieuws
Afbeelding
Volop genieten bij Eetcafé Rabelais Ondernemend
Afbeelding
Goud Inkoop Bus komt extra langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
Klassieke Muziek Nu, is een prachtige voorstelling met klassieke muziek in een modern jasje in Theater Piet Mondriaan Vrije tijd
Afbeelding
Gemeente De Ronde Venen bevordert eerlijk afvalbeleid Alleen gechipte afvalcontainers worden nog geleegd in het nieuwe jaar Nieuws
Afbeelding
Inzamelactie voor ongedocumenteerde vluchtelingen in Utrecht Lezersnieuws
Afbeelding
Schaatsen uit het vet voor Maarssen On Ice Vol plezier en vermaak op het ijs Nieuws
Afbeelding
Wethouder Lot van Hooijdonk overleeft opnieuw motie van wantrouwen in debat over Utrechtse parkeerapp Nieuws
Afbeelding
Winterwandeling rond de Vinkeveense Plassen Vrije tijd
Afbeelding
Leidsche Rijn Centrum verandert in magisch kerstdorp 'Slidesche Rijn' met XL tubebaan Ondernemend
Afbeelding
Leerkrachten op basisschool Op De Groene Alm geven 24 uur les voor ALS Nieuws
Afbeelding
FC Fusie staat weer opgesteld voor bezoek aan verzorgingshuizen Nieuws
Afbeelding
Utrecht helpt inwoners met isolatiemaatregelen Nieuws