Afbeelding

Kasteel de Haar is opnieuw KidsProof

Vrije tijd

HAARZUILENS > Kasteel de Haar in Haarzuilens heeft dit jaar opnieuw het stempel ‘Kidsproof museum’ gekregen. Dit is een soort Michelinster voor musea, gebaseerd op beoordelingen van kinderen.

Een museum krijgt het Kidsproof keurmerk op basis van de inbreng van kinderen in drie leeftijdsgroepen: 4 t/m 6, 7 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. Er zijn in totaal 11.000 beoordelingen binnengekomen. Om je Kidsproof museum te mogen noemen, heb je minimaal een rapportcijfer van 8 nodig. Daarnaast moet het museum een goede Net Promotor Score hebben. Dit is een meetinstrument in hoeverre kinderen het museum zouden aanraden aan andere kinderen.

Kasteel de Haar is erg blij met de toekenning van het stempel ‘Kidsproof museum’, met name omdat kinderen zelf verantwoordelijk zijn voor de beoordelingen. “Een hele eer”, zegt hoofd marketing en programmering Cindy van der Schoot van Kasteel de Haar.

Leuke speurtochten bij Kasteel de Haar

“Kasteel de Haar is erg leuk”, stelt een 9-jarige in een review voor ‘Kidsproof museum’. “Er zijn zelfs speurtochten voor in het park én in het kasteel. De speurtochten zijn leuk voor als je boven de 5 jaar bent, en kunt lezen en schrijven.”

“Het allerleukste was het kasteel. De kamers bekijken vond ik het leukst. Ook zijn we gaan picknicken op een mooie plek en het doolhof was ook erg leuk”, zegt een 5-jarige in een review van Kasteel de Haar.

“Kidsproof musea zijn de Michelinsterren van de museumwereld. De eerlijkste bezoekers, de kinderen zelf, beoordelen de musea”, meent Vera Carasso, directeur Museumvereniging. “Dit legt de lat hoog en daagt musea uit te programmeren wat kinderen spannend en interessant vinden. Het label Kidsproof is het afgelopen decenni

Afbeelding
La Vuelta Holanda op alle fronten succesvol Nieuws
Afbeelding
KUNSTaandenRIJN organiseert de ThuisKUNSTroute 2023 Lezersnieuws
Afbeelding
De liefde hangt in de lucht bij Kasteel de Haar Ondernemend
Afbeelding
Rekenkamer Utrecht : Nog geen groei zichtbaar in het aandeel Middenhuur Nieuws
Afbeelding
Comité Vleuten/De Meern organiseert het Seniorencarnaval Lezersnieuws
Afbeelding
Worstelaars Marcel en Tyrone Sterkenburg willen gouden plak bij Olympische Spelen Sport
Afbeelding
Mobiliteit van de toekomst in Merwede Nieuws
Afbeelding
ParkPodium Breukelen zoekt artiesten: wie durft? Vrije tijd
Afbeelding
Vrijwilligers gezocht Abrona Veldhof in De Meern Lezersnieuws
Afbeelding
Schonere lucht en minder bezorgbusjes dankzij slimme pakketpunten in de buurt Nieuws
Afbeelding
Openbare repetitie Shantykoor De Vechtse Parlevinkers in Paviljoen De Wilgenplas Vrije tijd
Afbeelding
Juliette Klijn (12) uit De Meern in Robin Hood de musical Lezersnieuws
Afbeelding
Gratis cursus Welkom in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern: Hier zijn we weer! Ben jij er ook bij? Volg één les of volg alle vijf lessen,.. Lezersnieuws
Afbeelding
Nieuwe zanggroep voor gevorderden Buurtcentrum Hoge Weide Vrije tijd