Afbeelding

Buitenplaats Doornburgh presenteert nieuwe concertreeks STEK

Vrije tijd

MAARSSEN > Samen met Syrène Saxofoonkwartet presenteert Buitenplaats Doornburgh een driedelige concertreeks genaamd STEK. De concertreeks bestaat uit drie concerten op een betoverende locatie; een voormalig klooster vlakbij Utrecht. Syrène nodigt hierbij musici Sterre Konijn en Merel Vercammen uit om het podium met hen te delen. De concerten vinden plaats op 8 juli, 16 september en 30 december 2023. 

“Onze droom komt uit, omdat we een programmering hebben gemaakt waarin de mooiste muziek tot bloei komt en waarbij we het podium delen met topmusici. Buitenplaats Doornburgh biedt deze mogelijkheid; de prachtige locatie is de afgelopen jaren omgetoverd tot een creatieve broedplaats.” - Syrène

STEK
Het woord “stek” verwijst enerzijds naar “plaats” met Buitenplaats Doornburgh als vaste basis voor de reeks. Daarnaast is “Stek” symboliserend voor een stekje: een deel van een plant afkomstig van de stengel, het blad of de wortel waar een nieuwe plant uit kan groeien. Dat is iets organisch, waarvoor de juiste omstandigheden geboden moeten worden om gestaag te kunnen groeien. Dat is wat het kwartet gaat doen op Buitenplaats Doornburgh: de juiste omstandigheden bieden om verschillende publieksgroepen samen te laten komen en jonge mensen in aanraking te brengen met cultuur. Er is ruimte voor iedereen: van de doorgewinterde luisteraar tot de culinair geïnteresseerde cultuurminnaar en van amateurmusicus tot festivalbezoeker.

Programma’s
Zaterdag 8 juli – An American (picknick) in Paris
Frisse en zwoele klanken van zowel Gershwin als Ravel klinken in de binnentuin van Buitenplaats Doornburgh. Het programma wordt afgewisseld met een selectie van Franse Chansons en liedjes van Gershwin gezongen door Sterre Konijn. Inclusief amuse en drankje.

Zaterdag 16 september - Wachten is wat een tuin overkomt
Vergankelijkheid en verwondering staan centraal. Er klinkt o.a. een bijzondere bewerking van “Der Tod und das Mädchen” van Schubert en er is timelapse fotografie van Heidi de Gier. Voorafgaand aan het concert is er een instrumententuin voor de piepjonge bezoekers.

Zaterdag 30 december - Rising Waves
Samen met violiste Merel Vercammen presenteren de Syrènes een programma over waterstijging. Waar in Underwater het water langzaam begint te stijgen, staat het water in The Waves aan de lippen. In The Lark Ascending stijgt de leeuwerik op boven het water uit.

Informatie & tickets
Voor meer informatie & tickets kijk op https://www.buitenplaatsdoornburgh.nl/concertreeks-stek

Adres
Diependaalsedijk 17, Maarssen

Met dank aan
Cultuurfonds Stichtse Vecht, K.F. Hein Fonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, Kindersymfonie, Leerorkest Stichtse Vecht en Kunstencentrum Nieuwe Vaart. 


Over Buitenplaats Doornburgh
Buitenplaats Doornburgh is een plek waar kunst en wetenschap elkaar ontmoeten, vlak bij Utrecht. Op Buitenplaats Doornburgh kom je tot rust, maar er is ook van alles te doen. Wandel door onze tuinen, laat je inspireren door tentoonstellingen, workshops, lezingen, rondleidingen en de bijzondere architectuur. Bewonder de moestuin, neem een plekje in onze binnentuin en geniet van het heerlijke eten & drinken van restaurant DeZusters.



Over Syrène Saxofoonkwartet
Het Syrène Saxofoonkwartet bestaat uit vier vrouwen die zich vernoemd hebben naar de Sirenen uit Homerus’ Odyssee: zeegodinnen die met helder gezang zeelieden verlokken. Syrène wil de toehoorder uitnodigen met haar muziek en de klassieke saxofoon laten klinken bij een uiteenlopend publiek. Het is hun energie, kwaliteit en sterke communicatie op het podium, dat hen geliefd maakt bij de luisteraar. Syrène heeft alle grote Nederlandse concertpodia en vele internationale podia weten te bespelen. Het motto van Syrène is ‘friszoet & stevig’, een korte uitdrukking om hun talenten te formuleren: pittig, met vrouwelijke finesse en zeer begaafd. Het kwartet heeft twee succesvolle albums uitgebracht: Friszoet & Stevig - Fresh, Sweet & Sturdy (2017) en Water Works (2019). Vanaf juni 2023 brengt het kwartet haar drieluik Building Bridges uit.

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws