Afbeelding

Nieuwe boa constrictor aangekomen in DierenPark Amersfoort

Vrije tijd

AMERSFOORT > Er is een nieuwe boa constrictor gearriveerd in DierenPark Amersfoort. Nadat de vorige boa overleed, is met deze nieuwe bewoner de boa constrictor na maanden weer terug in de diercollectie van het park. De grote wurgslang is de nieuwste bewoner van het Honderdduizend Dierenhuis. Het mannetje komt uit Duitsland en is vijftien jaar. “Inmiddels is de boa gewend aan zijn nieuwe onderkomen”, vertelt dierverzorger Paul Rodewijk.

“Regelmatig ligt de boa uitgestrekt langs het water, maar hij vindt het ook heerlijk om af te koelen in de vijver zelf”, vertelt Paul. “Van daaruit kun je het reptiel ook goed bewonderen.” De eerste dagen was de wurgslang schuw en verstopte hij zich tussen de planten. Na enkele dagen was het reptiel gewend aan zijn nieuwe verblijf, inmiddels laat de volwassen man zich regelmatig zien aan de bezoekers die voorbij lopen. “Opvallend aan dit reptielensoort is dat de slang de prooi in een keer doorslikt. Slangen kunnen namelijk niet kauwen”, legt Paul uit. “Het is een interessant diersoort die erg populair is onder onze bezoekers.”

Dierentuinen aangesloten bij EAZA (European Association of Zoos and Aquaria) wisselen onderling dieren uit om een gezonde populatie in stand te houden. Paul: “De mannelijke boa komt uit Tierpark Hellabrunn in München. De vorige boa constrictor is overleden, vandaar dat er plek vrijkwam voor deze grote man. Boa constrictors zijn solitair levende dieren, dat betekent dat zij meestal alleen leven.” Ondanks zijn lange lijf, kan deze wurgslang zich goed verstoppen. “Soms kun je de boa lastig vinden. Dan ligt hij waarschijnlijk achterin het verblijf onder de bananenboom”, tipt Paul. Bezoekers kunnen de boa constrictor ontmoeten in het Honderdduizend Dierenhuis in DierenPark Amersfoort.

Afbeelding
De Nacht van de Nacht 2023 duistere, duurzame belevenis Dit is er in provincie Utrecht te doen zaterdag 28 oktober Nieuws
Afbeelding
Meld een project of organisatie aan voor de Mantel van Sint Maarten. Lezersnieuws
Afbeelding
Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht Sport
Afbeelding
Tentoonstelling Geloof in Beeldhouwkunst René van Seumeren 1923-1989 in Vechtstreekmuseum Vrije tijd
Afbeelding
25 jaar cultuur in 25 jaar Leidsche Rijn met optredens, gasten, muziek, filmpjes en cultquiz Nieuws
Afbeelding
Jeugdweekend Koninklijke Biltse Harmonie / Muziekvereniging De Bazuin / Muziekvereniging Aurora op het Jeugdjournaal Lezersnieuws
Afbeelding
Kindcentrum Haarzicht op bezoek bij de broederschap Lezersnieuws
Afbeelding
Alles voor het slapen bij de Matrassenstad Ondernemend
Afbeelding
Leerlingen van obs Vleuterweide tonen trots hun nieuwe uitdagende schoolgebouw en plein Nieuws
Afbeelding
Extra Actie op de Yaris Cross bij Toyota van Ekris Maarssen! Ondernemend
Afbeelding
Smullen van poffertjes bij de poffertjeskraam Ondernemend
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Provinciale Staten doen zondag mee met Singelloop in Utrecht Sport
Afbeelding
Provinciale Staten bezoeken oude kaasfabriek en TechnoHUB in Woerden Nieuws