Afbeelding

51 verenigingen uit Utrecht vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie

Vrije tijd

VLEUTEN-DE MEERN > De Grote Clubactie barst los op zaterdag 23 september. De actie is nog altijd zeer populair onder het Nederlandse verenigingsleven. Voor het 4e jaar op rij doen er steeds meer clubs mee. Waarom? Om extra inkomsten op te halen voor de club. En wat blijkt: ook om gewoon weer samen de schouders eronder te zetten.

Directeur Frank Molkenboer is trots dat er weer zoveel leden op pad gaan en hun vereniging een warm hart toedragen. “Bij jouw club sluit je vriendschappen voor het leven, ontdek je je talenten en beleef je samen met anderen onvergetelijke momenten. Voor veel Nederlanders is het verenigingsleven onmisbaar. Wat we meer en meer terugkrijgen is dat de actie voor veel verenigingen niet alleen een welkome inkomstenbron is. Het is ook een activiteit waarbij clubleden ervaren wat ze samen kunnen bereiken. Het échte clubgevoel.”

Lokale steun voor het verenigingsleven
Van voetbal tot scouting, van gymnastiek tot atletiek en van fanfare tot badmintonvereniging. Voor 3 euro per lot steunen mensen een club bij hen in de buurt. Maar liefst 80% hiervan is direct voor de clubkas. Met de opbrengsten worden mooie clubdoelen gerealiseerd zoals het organiseren van een jeugdkamp, het aanschaffen van nieuwe trainingsmaterialen of het vieren van een jubileum.

Van klop-klop naar WhatsApp en TikTok
Denk je aan de Grote Clubactie, dan denk je aan de charme van trotse jeugdleden die in hun clubtenue langs de deuren gaan. En ja, die verkopertjes bellen straks weer aan! Ook aan de digitale deur, want met één klik op de tablet of smartphone bereiken ze tegenwoordig ook ooms en tantes door het hele land.

Hoogst uitkerende loterij
De Grote Clubactie kent het hoogste uitkeringspercentage van alle loterijen in Nederland. Daarnaast steun je met het kopen van loten niet alleen de vereniging, maar maak je zelf ook nog kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een geldbedrag van € 100.000,-. De trekking vindt plaats op 28 november 2023.

Dit jaar doen in de gemeente Utrecht de volgende clubs mee:

Utrecht Utrechts Operakoor, LIZ, Utrechts Ensemble voor muziektheater, Stichting Domstad Jeugdorkest, Utrechts Sprookjestheater, Djalita Cheerleaders, Hellas Utrecht, GV Sport Vereent, U.G.T.V. DOO K&V, G.V. Longa Utrecht, Zwaluwen Hockey (een volledige lijst met deelnemers uit Utrecht kan worden opgevraagd)
Vleuten Badmintonclub Castellum, H.V. Leidsche Rijn, Honk- & Softbalvereniging UVV, Omni Vereniging DESTO, VVJ, Vereniging UVV voetbal, PVCV, LIMES, Anders Bezig Zijn, Scouting Rhenova
De Meern Turn4U, MHC Fletiomare, B.V.M. de Meern, Karate Team Utrecht, VV De Meern, Zwemvereniging Utrecht, ZPC Watervlo, Korfbalverening Fiducia
Sylvia Speel, projectleider Beheer & Onderhoud bij Beweging 3.0 en Nienke Bakker, programmamanager Duurzaam Ondernemen bij Beweging 3.0
Honderdste duurzaamheidscertificaat voor de Utrechtse zorg uitgereikt Ondernemend
Afbeelding
Wilgen knotten met de IVN werkgroep Landschapsbeheer Vrijwilligers welkom! Vrije tijd
Afbeelding
Video Nieuw themagebied: DierenPark Amersfoort opent Chimpanseevallei in 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Utrechtse Energieboswachters in opmars: burgerexperts kunnen dit voorjaar versterking verwachten Nieuws
Afbeelding
De Onvergetelijke kookclub gaat naar ruimere keuken in De Meern Lezersnieuws
Afbeelding
Middag van het Fantastische Boek in Bieb Neude Bieb vol sciencefiction, fantasy en horror Vrije tijd
Afbeelding
Patrick uit Utrecht wint 25.000 euro bij de VriendenLoterij Ondernemend
Afbeelding
Parcoursrecord PK Sport Bosdijkloop verbroken Sport
Afbeelding
Provincie Utrecht verheugd met miljoenen vanuit het Rijk, geld voor landelijk gebied Nieuws
Afbeelding
Expositie Kerken in buurtcentrum De Schakel Vrije tijd
Afbeelding
Maar liefst 4 workshops tijdens NLdoet Wijkevent in Vleuten en De Meern Gemeente
Afbeelding
Het ROM-Koor met een Musical Scratch op 17 maart 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Windpark Rijnenburg en Reijerscop weer een stap dichterbij Nieuws
Afbeelding
De Bazuin De Meern in Tivoli Vredenburg met 'Utrecht Blaast' Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws