Natuurmonumenten/NMF
Photo: Marco Borggreve
Natuurmonumenten/NMF Photo: Marco Borggreve marco borggreve

Muzikaal natuurtalent brengt Landgoed Haarzuilens tot leven van 6 tot 8 oktober

Vrije tijd

HAARZUILENS > In het weekend van 6 tot 8 oktober opent Natuurmonumenten de deuren van cultureel erfgoed voor het NMF Kamermuziekfestival. Op zeventien bijzondere locaties kunnen bezoekers genieten van kleinschalige optredens met unieke muziekinstrumenten. Beleef jazz op een jachtslot, Mozart in een fort of blazers in het bos. Landgoed Haarzuilens is een van de cultuurhistorische locaties waar een uiteenlopend muzikaal programma wordt aangeboden. Kaarten zijn nu te koop via https://www.natuurmonumenten.nl

Op vrijdagavond brengt het Chamber Jazz Consort tijdens een schemerconcert een mix van meer traditionele swingjazz tot hedendaagse jazzcomposities naar het amfitheater in het groen op Landgoed Haarzuilens (uitverkocht). Op zaterdag wordt het podium in de natuur betoverd door het Trio BachTaloh met Noa Eyl, dat de rijke tradities van Oost-Europa en de Balkan verkent met bekende en onbekende melodieën uit de folklore. En op zondag nemen Danischa Bah, winnaar van de Nationale Voorleeswedstrijd, en violiste Carla Leurs jonge luisteraars mee op een muzikale reis met het prachtige muziekverhaal ‘Ferdinand het stiertje’. De kamerconcerten vinden plaats in het weekeind van vrijdag 6 tot en met zondag 8 oktober 2023 aan de Thematerweg 10b op Landgoed Haarzuilens en het amfitheater naast het Voedselbos Haarzuilens. Voorafgaand aan de concerten op 6 en 7 oktober verzorgen de boswachters Hettie en GertJan van Natuurmonumenten rondleidingen met uitleg over het landgoed en zijn rijke geschiedenis. Op zondag, rondom de kinderconcerten, bieden we allerlei leuke activiteiten op het erf van Wielrevelt. Kinderen zijn van harte welkom om te ontdekken, spelen en zelf popcorn te maken. Aan de overkant van het erf wacht de avontuurlijke OERRR-speelnatuur op onze jongste bezoekers, waar ze zich kunnen uitleven met water, zand, modder, boomstam-balanceren en meer.

Over het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) organiseren het festival dit najaar voor de vierde keer. Drie dagen lang brengen 135 bekende musici en jonge natuurtalenten cultureel erfgoed door heel Nederland tot leven. Geïnspireerd door de natuur, de locatie of het instrument dat zij bespelen. In totaal zijn er ruim zestig optredens. Van schemerconcerten in een natuurlijk amfitheater bij Landgoed Haarzuilens, tot een kinderconcert in de Koeienzaal of muzikale wandelingen over Buitenplaats De Tempel. En van swingende rhythm ‘n blues in een oude hoeve op de Veluwe, tot intieme strijkensembles bovenop een berg in een kluizenaarswoning, uitkijkend over het Geuldal.

Boswachters van Natuurmonumenten vertellen ter plaatse over de unieke gebouwen en het omringende landschap, terwijl de muziek het verhaal vertelt van de soms eeuwenoude instrumenten. Veel deelnemende musici, onder wie Nino Gvetadze, Adinda van Delft, Rembrandt Frerichs, Merel Vercammen, Judith van der Klip, het Dudok Quartet en de gebroeders Spronk, bespelen een instrument dat zij in bruikleen hebben van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF).

Voor het volledige programma en het reserveren van kaarten zie nm.nl/kamermuziekfestival

Afbeelding
Vrijwilligersavond 11 maart voor EK Softbal bij UVV Sport
Prijsuitreiking meisjes 10-11 jaar
Spannende Slalom skiwedstrijd in Uden Sport
Afbeelding
Video Natuurbeschermingsproject rode panda grote winnaar in Wilde Wildlife Week in DierenPark Amersfoort Vrije tijd
Afbeelding
Open Dag Johannes Hospitium Vleuten op zaterdag 16 maart van 11.00-14.00 uur Lezersnieuws
Afbeelding
Tegels wippen op Geveltuinenburendag in Utrecht. Doe mee! Gemeente
Afbeelding
Reageer op plannen voor Park Paardenveld in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Open dag Tennisvereniging De Blauwer Reiger Sport
Laszlo wint het Golden Mask of the Maintal
Utrechtse jeugdschermer Laszlo Maracz wint internationaal schermtoernooi in Duitsland Sport
Inge Rutten, Dave van der Geer en Wieke Westrik voor de nieuwe hoofdentree van het kindcentrum
Alles komt samen in Kindcentrum Willibrord Een partnerschap in de dorpskern van Vleuten Ondernemend
Afbeelding
Vrijwilligers gezocht voor het geven van fietslessen in Terwijde Gemeente
Afbeelding
Theater Piet Mondriaan brengt Dood aan zee, een ontroerende en intieme voorstelling Vrije tijd
Afbeelding
Tentoonstelling In de voetsporen van Willem van Leusden" - Een verrassend veelzijdige kunstenaar Vrije tijd
Theatergroep
PELITA Indische Theatermiddag: Langzaam...wordt het lichter met OerSprong Theater in De Schakel Vrije tijd
Theatergroep
PELITA Indische Theatermiddag: Langzaam...wordt het lichter met OerSprong Theater in De Schakel Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws