Afbeelding

Top dameswielrennen van Maximapark naar Berlijnplein in Baloise Ladies Tour

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Op donderdag 8 juli 2021 start de Baloise Ladies Tour (voorheen BeNeLadies Tour) in Leidsche Rijn. Er rijden verschillende toppers mee, waaronder Utrechts talent Belle de Gast. Ze starten om de minuut in het Máximapark en rijden over een parcours van 4 kilometer naar de finish in Leidsche Rijn Centrum.

Baloise Ladies Tour in Leidsche Rijn

De Baloise Ladies Tour start dit jaar voor de tweede keer in Utrecht met een tijdrit. Om de minuut fietsen 150 wielrensters zo snel mogelijk van Anafora in het Máximapark naar het Berlijnplein in Leidsche Rijn Centrum. Dit is een parcours van 4 kilometer. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om publiek uit te nodigen en zijn er geen festiviteiten rondom de tour georganiseerd. Wel is de hele tour voor het eerst te volgen via een livestream op de Facebookpagina van de Baloise Ladies Tour. Wilt u als bewoner toch een kijkje nemen? Verspreid u zich dan langs het parcours en houd u aan de dan geldende coronamaatregelen. Omwonende kunnen hinder ondervinden van deze tour. Hieronder leest u daar meer over.

Programma en tijden op- en afbouw 8 juli

De organisatie van de tour heeft geprobeerd de op- en afbouw van het evenement zo kort mogelijk te houden om de hinder voor omwonenden te beperken.

De planning ziet er als volgt uit:

Start opbouw Anafora vanaf 8.00 uurStart opbouw Brusselplein vanaf 12.00 uurStart warmfietsen op parcours 18.00 uurStart eerste renster bij Anafora 19.00 uurHuldiging winnares Berlijnplein rond 21.45 uurAfbouw vanaf 21.45 uur

Bereikbaarheid voor omwonenden

17.45-22.00 uur

Van 17.45 uur tot 22.00 uur is het parcours afgesloten voor alle verkeer. Via omleidingen blijven alle woningen langs of nabij het parcours bereikbaar. Met de auto kunt u ook de parkeerplekken bij u in de buurt bereiken. We adviseren omwonenden wel om rekening te houden met vertragingen.

Bekijk de plattegrond hieronder met daarop het parcours en de omleidingsroutes voor fietsers en voor auto’s en motoren.

Deze routes zijn ook met borden op straat aangegeven en zijn er verkeersbegeleiders die u kunnen helpen.

Tussen 17.45 en 22.00 uur is er geen kruisend autoverkeer mogelijk bij:

Parkzichtlaan ter hoogte van de Crouweldijkkruising ’t Zand met de Crouweldijkde kruising Grauwaartsingel met de Vaduzdijkop de daartussen gelegen woonstraten.

Fietsers en voetgangers kunnen op aanwijzen van verkeersbegeleiders bij meerdere kruisingen langs het parcours op veilige momenten het parcours oversteken.

Alendorperweg

De woningen aan de Alendorperweg 51-59 (oneven) en 24-42 (even) blijven bereikbaar, maar dan via de zuidkant van de Alendorperweg. Hier wordt tijdelijk het paaltje bij de Jeremiebrug weggehaald. Sporthal de Paperclip en de sportverenigingen die gebruikmaken van de velden op het terrein zijn niet bereikbaar met de auto via de Parkzichtlaan. Met de fiets en lopend kunt u hier wel onder begeleiding van de verkeersbegeleider het parcours oversteken. Via de Alendorperweg is het parkeerterrein tijdens de tour bereikbaar. Hier worden tijdelijk de paaltjes weggehaald.

Maximapark

Parkeerterrein Utrechtseweg

Het parkeerterrein aan de Utrechtseweg wordt tijdelijk afgesloten voor bezoekers. Dit parkeerterrein is in gebruik door de organisatie van het evenement. Aan het begin van de Utrechtseweg staan hiervoor verkeersbegeleiders. De organisaties (o.a. Intratuin en Verder) aan de Utrechtseweg zijn wel gewoon bereikbaar. Ook bewoners kunnen bij hun woning komen.

Parkrestaurant Anafora

Parkrestaurant Anafora is op deze dag gereserveerd voor de organisatie van de Baloise Ladies Tour. De Bosspeeltuin is gewoon open voor publiek. Wel kunt u hier alleen via de westkant van het park komen.

Fietsroutes

De fietsboulevard, het brede fietspad langs de Crouweldijk, Hermelijnvlinderdijk, Beeldhouwersdijk en de Vaduzdijk tot het Berlijnplein is niet toegankelijk. Het is wel mogelijk om langs het hele parcours te lopen. En op verschillende plekken langs het parcours kunt u op het teken van een verkeersbegeleider lopend of met de fiets oversteken als het parcours vrij is.

Bij het Berlijnplein zijn er voor fietsers 3 omleidingsroutes, zie daarvoor de omleidingskaart. In het geval van calamiteiten op of aan het parcours, krijgen hulpdiensten te allen tijde voorrang en wordt het evenement stilgelegd.

Voor bezoekers

Om drukte bij de start en de finish te voorkomen is het niet mogelijk om bij de start bij Anafora of bij de finish op het Berlijnplein te kijken. Langs het parcours kunt u op voldoende afstand van elkaar wel naar de wielrenners kijken. Als u wilt komen kijken, kom dan te voet of op de fiets en zoek een rustig plekje uit langs het parcours. Als u niets wilt missen kunt u de start, de finish en de hele wedstrijd dit jaar voor het eerst volgen via een livestream op de Facebookpagina van de Baloise Ladies Tour.

Openbaar vervoer

Buslijnen die normaal gesproken de route van het parcours doorkruisen, krijgen een aangepaste dienstregeling. Daardoor vervallen er tijdelijk bushaltes die in de buurt van het parcours liggen. Controleer dus goed uw route als u met de bus reist en hou rekening met vertragingen. Op www.u-ov.info staat de actuele reisinformatie.

Meer informatie en vragen?

Kijk voor actuele informatie op www.baloiseladiestour.com

Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws