Afbeelding

Beleef de historie met nieuw Kinderspoor Ontdek de mysterieuze schatten van Museum Hoge Woerd

Vrije tijd

LEIDSCHE RIJN > In Museum Hoge Woerd valt er ook voor de jonge museumgangers van alles te beleven! Hier speuren kinderen erop los, doorkruizen ze het terrein met behulp van de audiotours, gaan ze op avontuur over het (buiten)terrein van het castellum, leren ze denken en puzzelen als een archeoloog of kruipen ze in de huid van een echte Romein met hun eigen kinderfeestje. 

Maar natuurlijk is Museum Hoge Woerd een leuk en leerzaam uitje voor jong én oud, en vanaf heden is er een nieuwe activiteit voor de hele familie beschikbaar: het Kinderspoor.

Het Kinderspoor

Al jaren werkt Bastiaan Baggerman in het depot Archeologie van de gemeente Utrecht. Hier worden alle vondsten van opgravingen in Leidsche Rijn bewaard. “Wat zonde dat deze niet door iedereen te bewonderen zijn!”, denkt hij. Op een dag besluit Bastiaan Baggerman naar Museum Hoge Woerd te gaan en zich daar met een rammelend koffertje vol mooie vondsten te verstoppen...

In het Kinderspoor gaat de hele familie op pad om de mysterieuze voorwerpen van Bastiaan Baggerman op te speuren, puzzels op te lossen en uiteindelijk de code van het geheime kistje te kraken. Want welke schat heeft Bastiaan Baggerman daarin nog achtergelaten? Kijk voor meer informatie en de reserveringsmogelijkheden op https://www.museumhogewoerd.nl/kinderspoor.
 

Museum Hoge Woerd

Dit unieke, interactieve museum voor jong en oud is met o.a. het 2000 jaar oude Romeinse schip met complete inventaris hét archeologiemuseum van Utrecht. Het museum is gehuisvest in een moderne herbouw van een Romeins fort, op ware grootte, en de interactieve expo met o.a. een 360° film brengt de geschiedenis tot leven. Bovendien staat de Hoge Woerd, het gebied waar het castellum middenin ligt, op de nominatielijst om te worden aangewezen als UNESCO Werelderfgoed, samen met andere resten van de Limes in Nederland. Museum Hoge Woerd is gratis te bezoeken, hoewel het momenteel wel verplicht is om een reservering te maken in verband met de huidige coronamaatregelen. Kijk voor de actuele openingstijden en het aanbod op www.museumhogewoerd.nl.

Castellum Hoge Woerd

Het Castellum huisvest naast Museum Hoge Woerd ook stadsboerderij Steede Hoge Woerd, het theater Podium Hoge Woerd en het CastellumCafé. Met elkaar zorgen ze ervoor dat het Castellum de plek is waar cultuur, natuur, erfgoed en gastronomie op een unieke manier samenkomen en er veel te beleven is voor jong en oud. 

Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws