Er is een plan voor de toekomst van Azotod, maar hulp is nodig.
Er is een plan voor de toekomst van Azotod, maar hulp is nodig.

Azotod werkt aan veelzijdige toekomst

Nieuws

Door Roberto Cancian

DE MEERN >  In het nieuwe seizoen verzorgt Azotod in De Meern maandelijks 1,5 Meter Sessies met bands uit de stad, de regio en het land. 

Daarnaast zullen, zodra het weer mogelijk is, aanstormende en gevestigde Utrechtse bands het podium betreden. Ook staan er dansavonden als ‘Het foute Uur van Q-Music’, ‘Slapen Kan Altijd Nog’ en ‘Dance Classics’ met Ben Liebrand en Utrechtse DJ’s weer op het programma. ‘Samen met collega’s in de popsector zullen verrassende bands het podium van Azotod betreden en Cultuur19 draagt via de Leidsche Rijn Connectie bij met programma’s voor jong en wat ouder,’ zegt interim-directeur Harrie van de Louw. Hij geeft aan dat Azotod graag ruimte biedt aan anderen om samen met de stad aan een gevarieerd programma te bouwen. De samenwerking draagt bij aan de bestaanszekerheid van Azotod. ‘Al tien jaar is er niet aangeklopt bij de gemeente maar de steun is hard nodig, anders redden we het niet,’ bevestigt Van de Louw. Sinds 1 maart van dit jaar is hij, voor de duur van een half jaar, aangesteld om duidelijkheid te scheppen in wat mogelijk is. ‘Dat ik hier in dienst ben is overigens slechts voor één dag in de week. Azotod heeft maar een halve FTE in dienst, verder zijn we afhankelijk van de vrijwilligers. Er is onderzoek gedaan naar de toekomst van Azotod. Tot nu toe wordt het meeste betaald met het geld vanuit de kaartverkoop en de baromzet. Samen houden we de tent overeind, maar het is van belang dat we een stap vooruit kunnen zetten, dat iedereen kan doen waar hij verantwoordelijk voor is.’ 

De coronacrisis wordt door Azotod gebruikt om de samenwerking aan te gaan en projecten te ontwikkelen. ‘Daarmee geven wij invulling naar aanleiding van de uitkomsten van een onderzoek naar Azotod dat zowel aan Azotod als aan de gemeente Utrecht aanbevelingen doet. Hoe maken we de stap vooruit en zetten we de organisatie strak neer. Het plan hoe we die veranderingen willen organiseren, wordt nu gepresenteerd aan de hand van het programma voor de lange termijn dat we communiceren, met daarbij het financiële plaatje.’ Azotod wil ook één avond in de week een ‘werkplaats’ zijn om jong talent de kans te geven en samenwerkingspartners uit de buurt de ruimte te geven. Het hoopt dat de gemeente opstaat en het ingediende plan omarmt.’ Het is mooi dat over twee weken Emily’s Heartache zal optreden, een band bestaande uit Dirk Vermeij, Arthur Bont en Nico Heijligers. Zij spelen zowel bekende rock covers als eigen werk. Deze doorgewinterde muzikanten staan garant voor een steengoede avond vol rock. Begin september volgt NinaLynn, een 22-jarige Americana-pop singer-songwriter die geïnspireerd is door Emmylou Harris, Taylor Swift, Norah Jones en Eva Cassidy. Luisteraars zullen betoverd worden door een stem die je tot diep in je ziel raakt. Kaarten voor de 1,5 Meter Sessie zijn gratis te reserveren via www.Azotod.nl. Op de dag zelf wordt gevraagd om een vrijwillige bijdrage om dit programma te steunen.

Afbeelding
Afbeelding
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws