Afbeelding

GroenLinks raadslid Thijs Weistra neemt afscheid van gemeenteraad

Nieuws

UTRECHT > Woordvoerder verkeer en vastgoed Thijs Weistra van GroenLinks zal na deze zomer niet terugkeren in de Utrechtse gemeenteraad. 

Zijn recente promotie bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waar hij sinds juli dit jaar hoofd is van de afdeling Ziekte en Arbeidsongeschiktheid, maakt dat Weistra onvoldoende tijd heeft voor het werk in de gemeenteraad: “Als gekozen volksvertegenwoordiger heb je de verantwoordelijkheid om je keihard in te zetten voor de belangen van de stad en de bevolking. Dat heb ik jarenlang gedaan, maar in combinatie met mijn nieuwe baan kan ik dat nu onvoldoende waarmaken. Daarom maak ik graag plaats voor iemand die er weer vol voor kan gaan.”

Weistra nam in maart 2014 plaats in de Utrechtse gemeenteraad en voerde het woord op de portefeuilles verkeer en vastgoed. Hij zette zich jarenlang onvermoeibaar in voor een stad waar fietsers en voetgangers op 1 staan. Zo maakte hij zich hard voor het aanpakken van scooteroverlast en maakte het, op verzoek van de bewoners, mogelijk dat een autoweg plaatsmaakte voor een park bij het Thomas à Kempisplantsoen. Talloze plekken in de stad werden opnieuw ingericht zodat het verkeer rustiger, gezonder en veiliger werd. Ook uitte hij keer op keer zijn kritiek op de Haagse plannen om de A27 bij Amelisweerd te verbreden. Weistra zorgde er daarnaast voor dat de ongebreidelde groei van de horeca in de binnenstad werd geremd en dat Utrechts vastgoed is verduurzaamd. “Eigenlijk vind ik het best lastig om het over mijn successen te hebben, zo iemand ben ik niet. Maar natuurlijk ben ik ook wel trots op wat ik samen met de andere raadsleden heb bereikt. Utrecht is de laatste jaren steeds mooier, socialer, groener en gezonder geworden.” 

Fractievoorzitter Heleen de Boer gaat Weistra missen in de fractie: “Met zijn pak en stropdas lijkt Thijs voor sommigen misschien een atypische GroenLinkser. Niets is minder waar: met hart en ziel heeft hij zich ruim 7 jaar ingezet om Utrecht beter en veiliger te maken, vooral voor fietsers. Thijs weet als geen ander idealisme en realisme met elkaar te verbinden. Door zijn humor en gevoel voor strategie had hij echt lol in het raadswerk. We gaan Thijs als fractie enorm missen, hij laat ons rijker en de stad mooier achter”. Weistra geeft het stokje over aan Sebastiaan Rood, die na de zomer woordvoerder onderwijs, sport en vastgoed wordt.

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws