Afbeelding
Bertie van Beelen

Nieuwe waterpeilen voor Kamerik en omgeving Het waterschap stelt nieuw peilbesluit op en kan uw hulp daarbij gebruiken

Nieuws

REGIO > Het waterschap is gestart met het opstellen van een nieuw peilbesluit voor het gebied rondom Kamerik. In een peilbesluit legt het waterschap de peilen vast voor het oppervlaktewater in een bepaald gebied. Woont u in Kamerik of de directe omgeving? Heeft u aandachtspunten of ervaart u knelpunten met het waterpeil in de sloten in uw buurt? We horen het graag.

Passende peilen Het plangebied bestaat uit vier delen: Oudendam, Oud-Kamerik, Kamerik-Teylingens en Brediusbos. De hoogwatervoorziening van Oud-Kamerik maakt geen deel uit van dit peilbesluit, omdat de peilen hiervan eind vorig jaar zijn vastgelegd. De omgeving van Kamerik bestaat voornamelijk uit veenweidegebied en heeft te maken met bodemdaling. Omdat de huidige peilbesluiten al meer dan acht jaar oud zijn, is het belangrijk om te kijken of de peilen voor de verschillende gebruiksfuncties nog passend zijn. Uitgangspunt bij het opstellen van een peilbesluit zijn de gebruiksfuncties van het gebied. In dit gebied zijn dat voornamelijk landbouw en bebouwing. Deze gebruiksfuncties stellen verschillende eisen aan de hoogte van het waterpeil.

Samen met het gebied Het opstellen van een nieuw peilbesluit gebeurt in overleg met de omgeving. Er is een begeleidingsgroep ingesteld die bestaat uit vertegenwoordigers van de landbouwsector, natuurbeheer, bewoners, gemeente(n) en provincie(s). De begeleidingsgroep fungeert als een denktank die het waterschap adviseert over de aanpak. Als het mogelijk is organiseert het waterschap in het najaar van 2021 een inloopmiddag/-avond. Doel van deze bijeenkomst is het delen van informatie over het peilbesluit en het proces, het stellen van vragen en het melden van aandachtspunten. Of de bijeenkomst fysiek door kan gaan, is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen.

Doorgeven knelpunten Om een zo goed mogelijk peilbesluit op te stellen is het belangrijk om te weten welke knelpunten er zijn in het gebied. Vooruitlopend op de inloopmiddag/-avond kunt u uw knelpunten en/of aandachtspunten ook digitaal aan ons doorgeven. Dat kan via de website van het waterschap, www.hdsr.nl/peilbesluitkamerik Meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ben Jonkman, ben.jonkman@hdsr.nl of Corina Wijnen, corina.wijnen@hdsr.nl van het waterschap. Achtergrondinformatie over het peilbesluit staat op www.hdsr.nl/peilbesluitkamerik Op die pagina kunt u zich aanmelden voor een nieuwsbrief, zodat u op de hoogte wordt gehouden over het peilbesluitproces.

Afbeelding
Jongeren nemen Podium Hoge Woerd over Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Opening nieuwe locatie ZilverFitness in De Meern, 55 plussers sterker door ZilverFitness met vaste coach Ondernemend
Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws