Afbeelding

Derde editie Queer Film Festival Utrecht: Queer films in alle uithoeken van de stad.

Nieuws

UTRECHT > Eind augustus verandert Utrecht voor tien dagen in één grote bioscoop. Van 20 t/m 29 augustus 2021 vindt de derde editite van het Queer Film Festival Utrecht plaats. Het QFFU is hét LHBTIQ+ filmfestival van de stad. Meer dan 30 films, variërend van shorts, documentaires, voorpremières tot moderne klassiekers, zijn door heel Utrecht te zien. Breed en divers programma 10 dagen lang zijn de mooiste queer films door de hele stad te zien. Het QFFU vindt het belangrijk om een podium te bieden aan jonge makers, maar ook de oudere generatie moet meer zichtbaarheid krijgen. Zo worden de documentaires Home en Stoere Jongens vertoond waarin de vraag gesteld wordt of het beeld van Nederland als queer walhalla eigenlijk wel klopt. In de documentaires komen jonge LHBTIQ+-vluchtelingen aan het woord. Om juist de verhalen van oudere LHBTIQ+’ers een extra plekje te geven werkt het QFFU samen met Roze 50+ voor de voorstelling Charlatan en vertoont het QFFU de short Inquilinos in een breder programma. Meer dan alleen films Het QFFU draait niet alleen om films. In samenwerking met andere organisaties wordt ervoor gezorgd dat iedereen een leuke middag of avond op het festival kan beleven.

Zo is in het Centraal Museum een avondvullend en intiem programma rondom de verbeelding van seksualiteit in films en kunst, onder de naam ‘XXX’ in het museum. Op de Nijverheid vindt er een gesprek plaats op het cultuurterras over de mode ontwerper Alexander McQueen, gevolgd door een documentaire over zijn leven.

En bij het Queer Café staat (ongemakkelijk) contact centraal. Deze avond vindt plaats in de theaterzaal van de Bibliotheek Utrecht en naast twee korte films en een gesprek met de makers, is er ook een gesprek met het nieuwe schrijftalent Sofie Lakmaker.

Bijzondere locaties Het festival concentreert zich nadrukkelijk niet op één locatie. Door de hele stad en tot ver in de buitenwijken zijn activiteiten gepland in bioscopen en cultuurhuizen.

Zelfs in de Domtoren kun je naar een film kijken inclusief een nagesprek. In augustus staat bij de viering van de 700 jarige Domtoren het thema inclusie centraal. Er is dan ook geen betere plek voor het vertonen van de film Monument van Trots. Deze documentaire schetst een beeld van de emancipatiestrijd van de LHBTIQ+-gemeenschap door de jaren heen. De Domtoren speelt in deze LHBTIQ+- geschiedenis een belangrijke rol.

Joost de Vries, voorzitter QFFU: ‘We zetten in op een totaalbeleving en doen dat binnen de geldende Corona maatregelen. Op alle locaties geldt de 1,5 meter, conform de placeringsregels die de locaties zelf hebben ingesteld. Naast de meer dan 30 films bieden we een randprogramma aan, waarbij ontmoeting, discussie en gesprek centraal staan, maar wel op een veilige manier. Dat betekent dat het aantal beschikbare kaarten voor vertoningen beperkt is, dus wees er snel bij!.

Voor meer informatie en tickets, bezoek de website: https://qffu.nl/

Afbeelding
Betaald parkeren Scheendijk nu 24 uur per dag met handhaving Gemeente
Afbeelding
Herstel boomgaard park Vechtenstein Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Trots op DigiD-certificaat, Zelf aan de slag met DigiD, het kan in de Bibliotheek Nieuws
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws