Afbeelding

ZomerWerkBoek voor bewoners Utrechtse verpleeghuizen

Lezersnieuws

LEIDSCHE RIJN > Het ZomerWerkBoek is een doeboek vol zomerse activiteiten. Het boek is vormgegeven door 16 medewerkers welzijn van AxionContinu. Zij bedachten elk een creatieve bijdrage. Het ZomerWerkBoek is een initiatief van AxionContinu om ouderen, die vanwege de coronamaatregelen nog altijd minder sociale contacten en activiteiten hebben, een laagdrempelige activiteit en positieve afleiding te bieden in de zomermaanden. Het is de derde keer dat een ‘kunstwerkboek’ onder ouderen wordt verspreid. Dit keer vroegen we bewust eigen medewerkers om input. Zij weten als geen ander waar de interesse ligt van bewoners en konden zo goed aansluiten bij de behoefte en mogelijkheden van onze doelgroepen.

KunstWerkBoeken 1 en 2 werden in 2020 verspreid onder 1000 cliënten van verschillende Utrechtse zorgorganisaties. Het werd met veel enthousiasme ontvangen. Deze boeken werden samengesteld door Utrechtse kunstenaars en bevatten creatieve, kunstzinnige opdrachten, zoals het schrijven van een fabel of het tekenen van een fantasiedier, landschap en vaas met bloemen. Ook stond er een gedicht in en een gedachtenwandeling door Utrecht met Maarten van Rossem.

Het projectteam van het ZomerWerkBoek bestaat dit keer uit Joyce Vlaming en Saskia Hoogkamer, beide projectleiders bij AxionContinu. De vormgeving is gedaan door Bea Oostenenk van Atelier Oost. Het ZomerWerkBoek is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Vriendenstichting AxionContinu, Stichting Elise Mathilde Fonds en een kleine bijdrage van drukkerij Libertas Pascal. Over AxionContinu

AxionContinu is organisatie voor wonen, zorg en revalidatie met locaties in Utrecht, IJsselstein en Lopik. Onze passie: het bieden van waardevolle zorg door te denken in mogelijkheden. In wat er wél kan. Zo halen we het beste uit een situatie, zelfs als deze onomkeerbaar is. Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.axioncontinu.nl.

Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws