Afbeelding

Nacht van de Vleermuis in Utrecht 27 en 28 augustus 2021

Lezersnieuws

REGIO > Op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus 2021 vindt in heel Europa de 25ste Nacht van de Vleermuis plaats. Ook in Utrecht zijn er activiteiten. Vrijwilligers van het Utrechtse vleermuisproject BAT030 geven excursies over deze fascinerende dieren. Je kunt vrijdagavond 27 augustus mee bij Fort aan de Klop, in het centrum, in de Voorveldse Polder en in Lunetten. Per excursie kunnen 10 deelnemers mee. Deelname is gratis, van te voren opgeven is verplicht en kan via ww.utrechtnatuurlijk.nl/bat030

Ontdek de wereld van de vleermuizen. Je leert tijdens deze excursies over de leefwijze van vleermuizen, welke soorten er in Utrecht leven en hoe je zelf een bijdrage kunt leveren aan de bescherming van deze vliegende zoogdieren. Vrijwilligers van BAT030 en Zoogdierwerkgroep Utrecht ZOUT vertellen je er alles over. Ze hebben batdetectors bij zich: apparaatjes waarmee we het onhoorbare geluid van vleermuizen omzetten in geluid dat wij mensen kunnen horen. Je gaat met een hele andere blik naar je stad kijken als je kennis hebt gemaakt met de wereld van de vleermuizen.

BAT030 is de verzamelnaam voor het onderzoek naar vleermuizen in de gemeente Utrecht. Dit onderzoek wordt vanaf 2014 grotendeels gedaan door vrijwilligers. Bij BAT030 wordt onderzoek gedaan naar kraamgroepen van gewone dwergvleermuizen, naar de bezetting van open en dichte vleermuiskasten en met vaste fietsroutes wordt de manier waarop vleermuizen de stad ‘gebruiken’ onderzocht. De gemeente Utrecht is opdrachtgever van BAT030. Stichting Utrecht Natuurlijk doet de projectcoördinatie en is aanspreekpunt voor de vrijwilligers.

In vele landen in Europa wordt in het weekend van 27 en 28 augustus aandacht besteed aan vleermuizen. Internationaal gezien is het in 2021 de 25ste keer dat de Bat Night plaatsvindt, als initiatief van Eurobats. Ook in Nederland zijn er vleermuisactiviteiten voor jong en oud verspreid over het land. Op www.nachtvandevleermuis.nl staat een overzicht van alle activiteiten in het land.

Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
oranjetipje
Excursie vlinders, hommels en kevers op de Bosdijk met natuurgidsen van IVN Vecht en Plassen Vrije tijd
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Het regent prijzen voor Dansschool Spotlight! Sport
Afbeelding
Officiële opening Activiteitencentrum Zebraspoor Lezersnieuws
Leuke artikelen te koop op de Moederdagmarkt
Moederdagmarkt bij Zorggroep De Vechtstreek, locatie De Aa Lezersnieuws
Afbeelding
Vechtse Plussers in actie Lezersnieuws
Afbeelding
Nationale Bijentelling: ook provincie Utrecht zet zich in voor de bij Nieuws
Afbeelding
Schade door harde windstoten in Stichtse Vecht Nieuws
Afbeelding
Beter voetballen, leer het van een prof bij VIOD Sport
Afbeelding
Start maatregelen in Rondeveense tuinen met te veel lood in de grond Nieuws
Afbeelding
De Kledingbank Stichtse Vecht bestaat 10 jaar, actie met gratis artikelen Nieuws
Afbeelding
Politiek Stichtse Vecht over brug Vreeland, woningen Maarssen en NIeuwer Ter Aa en Scheendijk in Breukelen Gemeente
...
Geef uw mening over het openbaar vervoer in provincie Utrecht Nieuws