Aftrap  Rob Hoogkamer (92 , eht oudste lid
Aftrap Rob Hoogkamer (92 , eht oudste lid

UVV klaar voor het nieuwe seizoen!

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Op sportpark de Paperclip, in het Maximapark wordt flink geïnvesteerd. Omnisportverening UVV, waar voetbal, tennis, volleybal en honk- en softbal samenkomen kijkt uit naar het nieuwe seizoen, na een jaar dat getekend werd door de coronabeperkingen. Afgelopen weekend werd het nieuwe hoofdveld voor de voetballers geopend. De eerste aftrap op het nieuwe kunstgras vond plaats door het oudste lid van de vereniging, Rob Hoogkamer (92), die al 70 jaar lid van de club is.

Het eerste van UVV maakte er ’s middags meteen een spektakel van door in een spannende wedstrijd 4-4 te spelen tegen DOSC uit Den Dolder. Het was de tweede van een serie van drie wedstrijden in de eerste rond van de bekercompetitie, dus ook komende wedstrijd zal er weer gestreden moeten worden.

Vernieuwing

Sander van Waveren is sinds april algemeen voorzitter van UVV. Hij is trots op de vernieuwingen die de club doormaakt: “UVV bestaat al sinds 1902 en moet zichzelf als vereniging regelmatig opnieuw uitvinden. Als voetbalclub begonnen in Utrecht, maar 120 jaar later een federatie van 4 mooie sportverenigingen in het midden van Leidsche Rijn.”

Niet alleen het voetbalveld heeft een nieuwe toplaag. In maart worden ook de zes tennisbanen vernieuwd, de huidige worden vervangen door de bij veel tennissers populaire smashcourtbanen. Afgelopen zaterdag werd ook gevierd dat de verbouwde kantine weer open ging. Van Waveren: “Door corona heeft er het afgelopen anderhalf jaar veel stilgelegen. Het bestuur heeft dat moment aangegrepen om de kantine te verbouwen, zodat het nu weer kan uitgroeien tot het hart van onze vereniging. En voor de buurt ook trouwens, wat mij betreft, want we zijn voor iedereen toegankelijk. Overdag is er buitenschoolse opvang en maandagavond wordt er gebiljart. Als er andere organisaties in de buurt gebruik van willen maken gaan we graag het gesprek aan.”

Breed aanbod

Elk van de vier besturen, die één van de UVV-sporten organiseren, heeft andere uitdagingen. Terwijl (recreatief) tennis grotendeels kon doorgaan, lag de binnensport zoals het volleybal bijna helemaal stil. Nu de coronamaatregelen minder streng zijn verschijnen de ouders weer langs de kant van het veld. Het is dan ook weer bouwen aan nieuwe instroom en vrijwilligers, die zoals bij elke vereniging nodig zijn om de handen uit de mouwen te steken.

UVV kan door de breedte en omvang voor ieder wat wils te bieden: verschillende sporten en verschillende niveaus. Gezelligheid en sportiviteit. De voorzitter benadrukt het belang van een sport vinden die bij je past: “Het leuke is dat je bij UVV verschillende kanten op kan. Veel kinderen zullen bijvoorbeeld niet vanzelf aan honk- of softbal denken, maar het is zijn ontzettend mooie sporten. Via de website kun je je aanmelden voor een proefles!”

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws