Aftrap  Rob Hoogkamer (92 , eht oudste lid
Aftrap Rob Hoogkamer (92 , eht oudste lid

UVV klaar voor het nieuwe seizoen!

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Op sportpark de Paperclip, in het Maximapark wordt flink geïnvesteerd. Omnisportverening UVV, waar voetbal, tennis, volleybal en honk- en softbal samenkomen kijkt uit naar het nieuwe seizoen, na een jaar dat getekend werd door de coronabeperkingen. Afgelopen weekend werd het nieuwe hoofdveld voor de voetballers geopend. De eerste aftrap op het nieuwe kunstgras vond plaats door het oudste lid van de vereniging, Rob Hoogkamer (92), die al 70 jaar lid van de club is.

Het eerste van UVV maakte er ’s middags meteen een spektakel van door in een spannende wedstrijd 4-4 te spelen tegen DOSC uit Den Dolder. Het was de tweede van een serie van drie wedstrijden in de eerste rond van de bekercompetitie, dus ook komende wedstrijd zal er weer gestreden moeten worden.

Vernieuwing

Sander van Waveren is sinds april algemeen voorzitter van UVV. Hij is trots op de vernieuwingen die de club doormaakt: “UVV bestaat al sinds 1902 en moet zichzelf als vereniging regelmatig opnieuw uitvinden. Als voetbalclub begonnen in Utrecht, maar 120 jaar later een federatie van 4 mooie sportverenigingen in het midden van Leidsche Rijn.”

Niet alleen het voetbalveld heeft een nieuwe toplaag. In maart worden ook de zes tennisbanen vernieuwd, de huidige worden vervangen door de bij veel tennissers populaire smashcourtbanen. Afgelopen zaterdag werd ook gevierd dat de verbouwde kantine weer open ging. Van Waveren: “Door corona heeft er het afgelopen anderhalf jaar veel stilgelegen. Het bestuur heeft dat moment aangegrepen om de kantine te verbouwen, zodat het nu weer kan uitgroeien tot het hart van onze vereniging. En voor de buurt ook trouwens, wat mij betreft, want we zijn voor iedereen toegankelijk. Overdag is er buitenschoolse opvang en maandagavond wordt er gebiljart. Als er andere organisaties in de buurt gebruik van willen maken gaan we graag het gesprek aan.”

Breed aanbod

Elk van de vier besturen, die één van de UVV-sporten organiseren, heeft andere uitdagingen. Terwijl (recreatief) tennis grotendeels kon doorgaan, lag de binnensport zoals het volleybal bijna helemaal stil. Nu de coronamaatregelen minder streng zijn verschijnen de ouders weer langs de kant van het veld. Het is dan ook weer bouwen aan nieuwe instroom en vrijwilligers, die zoals bij elke vereniging nodig zijn om de handen uit de mouwen te steken.

UVV kan door de breedte en omvang voor ieder wat wils te bieden: verschillende sporten en verschillende niveaus. Gezelligheid en sportiviteit. De voorzitter benadrukt het belang van een sport vinden die bij je past: “Het leuke is dat je bij UVV verschillende kanten op kan. Veel kinderen zullen bijvoorbeeld niet vanzelf aan honk- of softbal denken, maar het is zijn ontzettend mooie sporten. Via de website kun je je aanmelden voor een proefles!”

Afbeelding
Gemeente Utrecht onderzoekt oprichting van een eigen warmtebedrijf Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
Afbeelding
Explosie vannacht bij een woning aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn Nieuws
Nieuwegracht 201,
Zaterdag 29 juni 2024: Open Tuinendag Utrecht Lezersnieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws