Afbeelding

3 oktober: officiële opening Maximaal Gezond Centrum De plek in Leidsche Rijn voor gezondheid, welzijn en vitaliteit

Ondernemend

LEIDSCHE RIJN > Op zondag 3 oktober a.s. opent burgemeester Sharon Dijksma het nieuwe Maximaal Gezond Centrum aan de Burgemeester Verderlaan 19. Initiatiefnemers Armanda Versluijs en Christina Tomlow zien de droom van Stichting Maximaal Gezond uitkomen: “Met Maximaal Gezond streven we al jaren naar een betere gezondheid in de wijk. We doen dat met zo’n 60 professionals, verspreid over de hele wijk, ieder met zijn eigen expertise op het gebied van gezondheid, welzijn en vitaliteit. Dat we nu ook echt een fysieke plek hebben voor de inwoners van Leidsche Rijn is echt een geweldige stap voorwaarts.”

Maximaal Gezond Festival

De opening wordt gevierd met het eerste Maximaal Gezond Festival, waarbij je als bezoeker zelf kunt ervaren hoe je jouw gezondheid kunt optimaliseren. Tussen 11.00 en 15.30 uur kun je kennismaken met o.a. acupunctuur, yoga, natuurgeneeskunde, kinesiologie, mindfulness, massage en allerlei andere coachings- en therapievormen. Aanmelden kan via bit.ly/MGFestival of stuur een mailtje naar contact@maximaalgezondcentrum.nl

Positieve gezondheid in de wijk

Het Maximaal Gezond Centrum staat als gezicht van Maximaal Gezond in de wijk voor de positieve gezondheid van inwoners. De complementaire professionals ondersteunen in de fysieke, emotionele en sociale gezondheid. Toegankelijk, vertrouwd en laagdrempelig zijn belangrijke pijlers daarbij.

Meer over Maximaal Gezond

In 2017 werd Maximaal Gezond opgericht als gezondheidsnetwerk met de ambitie bewoners rondom het Maximapark, in Utrecht Leidsche Rijn en Vleuten/De Meern, gezonder te maken. Professionals vanuit verschillende disciplines sloten zich aan en ondersteunen bewoners om meer regie over hun eigen gezondheid te kunnen nemen. Zodat iedereen op een toegankelijke manier gezond kan leven en gelukkig oud kan worden.

Gezondheid is meer dan niet ziek zijn

Christina Tomlow: “Gezondheid gaat verder dan de afwezigheid van ziekte. Het gaat om het vermogen van mensen om met fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk zelf de touwtjes in handen te hebben. De complementaire zorg die wij vanuit het gezondheidscentrum bieden, is aanvullend op het reguliere medische aanbod, zoals huisarts of fysiotherapeut. We werken allemaal vanuit een holistische visie op de mens.”

Aanbod op maat

Armanda vult aan: “Het is heel belangrijk dat je een klik hebt met de behandelvorm en de behandelaar. Waar de een baat bij heeft, helpt niet automatisch bij de ander. In het centrum vind je therapeuten in allerlei disciplines die elk hun eigen benadering en expertise meebrengen. Zo kun je goed kijken en ervaren wat bij jou past, zodat de behandeling optimaal bijdraagt aan jouw herstel.”

Maximaal Gezond Werkt

Waar het Maximaal Gezond Centrum zich vooral richt op de particuliere markt, bedient Maximaal Gezond Werkt juist bedrijven en organisaties in Leidsche Rijn en omgeving. Er is

in deze tijd, waarin werk en thuis nóg meer met elkaar verweven zijn, een duidelijke relatie te zien tussen werkvermogen, vitaliteit, werkplezier en stress. Vitaliteit is dus een belangrijk speerpunt voor zowel medewerkers als werkgevers.

Maximaal Gezond Centrum is te vinden aan de Burgemeester Verderlaan 19 (Langerak). Parkeren is gratis en de bus stopt voor de deur.

Afbeelding
Betaald parkeren Scheendijk nu 24 uur per dag met handhaving Gemeente
Afbeelding
Herstel boomgaard park Vechtenstein Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Trots op DigiD-certificaat, Zelf aan de slag met DigiD, het kan in de Bibliotheek Nieuws
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws