Afbeelding

Vier de Kinderboekenweek ‘Worden wat je wil’ in Bibliotheek Utrecht

Vrije tijd

UTRECHT > Woensdag 6 oktober begint de Kinderboekenweek met het thema ‘Worden wat je wil’. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, jij kunt worden wat je wil. 

Ontdek in de bieb wat jij wil worden. Laat je inspireren door alle boeken uit de bieb. Doe mee aan een van de talentenworkshops. Fotoshop jezelf de toekomst in of ga op speurtocht. Droom weg bij de voorstelling ‘Dromer’. Of kom naar het grote Talentenfeest in bieb Neude, de afsluiter van de Kinderboekenweek. En doe je ook mee met de Boekenruil? De Kinderboekenweek is van 6 tot en met 17 oktober. 

Talentenfeest 6+

Van talenwonder tot dingenzoeker, welk talent past bij jou? Kom naar het grote Talentenfeest in Bibliotheek Neude en probeer het uit. Wat dacht je van Dagoberts’ bankbiljetten tekenen? Of de beste ninja-technieken leren? Er zijn toffe workshops door bekende kinderboekenschrijvers en stoere workshopgevers. Zoals schrijver Tosca Menten (Dummie de Mummie), sterrenexpert Govert Schilling of natuurdetective Jacco de Struiner. Maar er is meer: dansen in de silent disco, neerstrijken in Noda of Meneer Potter en een kraam van de Utrechtse Kinderboekwinkel. En vergeet je eigen kinderboeken niet, voor de kinderboekenruil. Op zaterdag 16 oktober van 16.00 – 20.00 uur in diverse zalen in Bibliotheek Neude; reserveren | €10/ €5 (bibliotheekleden). Meer informatie en het tijdschema vind je op bibliotheekutrecht.nl/kinderboekenweek.

Première voorstelling ‘Dromer’ 4+

Er zijn denkers, doeners en … dromers. Ze worden muzikant of uitvinder en geven de wereld kleur. ‘Dromer’ is een vrolijke, poëtische muziektheatervoorstelling gebaseerd op het prentenboek dat Mark Janssen speciaal voor deze Kinderboekenweek?schreef. Premièrevoorstelling op woensdag 6 oktober van 15.30 tot 16.15 in Theater Bibliotheek Neude. De toegang is €12 / €6 (bibliotheekleden). 

Mark Janssen leest voor 4-6 jaar
Mark Janssen, schrijver en illustrator van het prentenboek ‘Dromer’, dat hij speciaal voor de Kinderboekenweek schreef, is te gast! Hij leest voor, gaat tekenen en natuurlijk mag jij met hem meedoen. Collegezaal Bibliotheek Neude, 16 oktober van 11.00-12.00 uur | voor 4+ en een begeleider| €10/ €5 (bibliotheekleden).

Talentenworkshops 6+
Ben jij ergens goed in? Of weet je dit nog niet? Ontdek in Bibliotheek Kanaleneiland, Overvecht, Zuilen, Leidsche Rijn Centrum, Hoograven of Vleuterweide welk talent jij hebt, er zitten twee specialisten voor je klaar. Zoals reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge met slang of schrijver Ilona de Lange van de boeken ‘Miljonairskind’. Er is ook een speurtocht en een boekenruil. Kijk op bibliotheekutrecht.nl/kinderboekenweek voor het programma in jouw bieb.

Fotoshop jezelf de toekomst in 8-12 jaar

Ook in het Lab is het Kinderboekenweek. Neem een kijkje in je eigen toekomst bij de workshop ‘Fotoshop jezelf de toekomst in’. Het eindresultaat neem je mee naar huis! In Lab Neude (13 okt) en Leidsche Rijn (15 okt). En wil je uitvinder worden? Kom dan een Kettingreactie bouwen in Lab Neude (6 okt) of Leidsche Rijn (8 okt). Reserveren, de toegang is €10/ €5 (bibliotheekleden).

Talentenfluisteraar, Verhaalatelier en speurtocht 

In Bibliotheek Tuinwijk (9 okt), Oog in Al (10 okt) en de Meern (16 okt) kun je in een 1-op-1 gesprek met talentenfluisteraar Guerlain Stokkel ontdekken waar jij supergoed in bent. Voor 8+, gratis, wel reserveren.
Voor kinderen van 3-6 jaar en een begeleider is er het Verhaalatelier De Stip in Leidsche Rijn Centrum (9 okt) en Neude (10 okt). Kaartjes à €10/ €5 (bibliotheekleden) verkrijgbaar via bibliotheekutrecht.nl/kinderboekenweek.

En in alle vestigingen, met uitzondering van Vleuten en Tuinwijk, is er na schooltijd en in het weekend een speciale speurtocht rond boeken bij de talenten smulpaap, artiest en sportheld. Heb je ze alle negen goed? Dan krijg het talenten-doe-boekje.

Meer informatie, veel boeken over het thema ‘Worden wat je wil’, het volledige programma en alle tickets vind je op bibliotheekutrecht.nl/kinderboekenweek.

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws