Afbeelding

Staatssecretaris Blokhuis trapt griepprikcampagne af in Leidsche Rijn

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Maandagochtend 11 oktober 2021, op Nationale Griepprikdag, vond de aftrap van de landelijke campagne voor de jaarlijkse griepprik plaats bij Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra in Veldhuizen. Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Ted van Essen, voorzitter van de Nederlandse Influenza Stichting en griepexpert, waren ter plaatse om zich te laten vaccineren tegen de griep.

 

Over de griepprikcampagne

Met de campagne wordt onder meer aandacht gevraagd voor het belang van de griepprik voor mensen die in een risicogroep vallen: mensen van 60 jaar en ouder, mensen van alle leeftijden met hart- en vaatziekten, longziekten, diabetes of nieraandoeningen, en mensen met weinig afweer. Zij krijgen zoals zij gewend zijn een uitnodiging per post van hun huisarts voor de jaarlijkse griepprik.

Tevens is een belangrijk onderdeel van de vaccinatiecampagne om de griepprik onder de aandacht te brengen bij zorgpersoneel. Het vaccineren van zorgpersoneel tegen de griep is extra belangrijk om kwetsbare patiënten te beschermen.

“We zijn blij dat we ons steentje kunnen bijdragen aan de griepprikcampagne en hopen natuurlijk dat veel mensen in de doelgroepen de heer Blokhuis en de heer Van Essen volgen”, aldus Fenneken Meulink, medisch directeur-bestuurder en huisarts bij Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra. “Zo zorgen we samen dat kwetsbaren minder risico lopen om de griep op te lopen.”

Uitbreiding van risicogroepen

Nieuw is dat dit jaar zwangere vrouwen (vanaf 22 weken) en mensen met morbide obesitas (BMI hoger dan 40) in aanmerking komen voor een griepvaccinatie. Uit onderzoek is gebleken dat deze groepen een verhoogd risico hebben om ernstig ziek te worden van de griep. Op basis hiervan kwam de Gezondheidsraad eind september met het advies om ook deze mensen de griepprik te laten halen. “Mensen die in deze categorieën vallen en een griepprik willen, kunnen zich melden bij hun huisarts”, vervolgt Meulink. “De huisarts kijkt vervolgens of de patiënt voor de vaccinatie in aanmerking komt.”


Over Stichting Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

De stichting Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra (LRJG) werd zo’n 20 jaar geleden opgericht met een doel: de beste zorg in de buurt leveren. De organisatie staat met haar 5 centra voor uiteenlopende, persoonsgerichte en toegankelijke zorg voor alle bewoners in Leidsche Rijn.

Bovendien is Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra een academische werkplaats: ze streven naar het continu verbeteren van het zorgaanbod door wetenschappelijk onderzoek te doen en te innoveren. De organisatie werkt daarin intensief samen met UMC Utrecht, St. Antonius Ziekenhuis, Hogeschool Utrecht en Fontys Hogeschool Eindhoven.

Voor meer informatie over de Stichting Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra kunt u terecht op https://www.lrjg.nl/.

Afbeelding
Jongeren nemen Podium Hoge Woerd over Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Opening nieuwe locatie ZilverFitness in De Meern, 55 plussers sterker door ZilverFitness met vaste coach Ondernemend
Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws