Afbeelding
Gemeente Utrecht

Máximapark ontvangt Green Flag Award

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Het Máximapark heeft het keurmerk de Green Flag Award ontvangen. Een groot compliment aan alle vrijwilligers in het park en de verschillende partners van het park. Het keurmerk laat zien dat het park voldoet aan belangrijke kwaliteitsnormen zoals gastvrijheid, goed onderhoud en veiligheid.

De jury waardeert het park als een heel gastvrij park, met veel verschillend aanbod voor verschillende mensen en interesses. De vrijwilligers van de Vlinderhof, van Landschapsbeheer Vleuten-De Meern in de Buitenhof en de Vrienden van het Máximapark in de Binnenhof krijgen ook een pluim van de jury. Speciaal indruk maakte Máximapark op de jury met het innovatieve ‘Parkberaad’-model, waarin vrijwilligers (bewoners uit omliggende wijken) en medewerkers van de gemeente evenveel invloed hebben op de manier waarop het park wordt beheerd en ontwikkeld.

Wethouder Maarten van Ooijen is trots op de vrijwilligers en de samenwerking in het park. “Om met zo’n jong park dat nog volop in ontwikkeling is nu al deze grote waardering ontvangen met de Green Flag Award, daar mogen we allemaal trots op zijn.”

Noortje Voulon, voorzitter van het Parkberaad van het Máximapark: “We zijn enorm blij dat we als een van de eerste parken in Nederland de Green Flag Award hebben ontvangen. Dit laat zien dat we goed bezig zijn met het Máximapark. We hebben een uitgebreid beheerplan en maken goede afspraken tussen vrijwilligers en medewerkers van de gemeente. We blijven samenwerken om onze hoge standaarden behouden en het Máximapark nog aantrekkelijker te maken voor bewoners en bezoekers.”

Green Flag Award
De Green Flag Award erkent en beloont goed beheerde parken en groene ruimten, waarmee de standaard wordt gezet voor het beheer van recreatieve buitenruimtes. Een park dat voor de Green Flag Award in aanmerking wil komen moet zich laten beoordelen op acht criteria: welkom, veiligheid, netheid, milieu, biodiversiteit, betrokkenheid van de gemeenschap, communicatie en management. Dit jaar viert de Green Flag Award z’n 25-jarig jubileum. Oorspronkelijk begonnen in Engeland, maar inmiddels is het Green Flag-keurmerk uitgereikt aan ruim 2000 parken in 16 verschillende landen. In Nederland krijgt het Enschedese Abraham Ledeboerpark al jaren het keurmerk. En nu dus ons Utrechtse Máximapark.

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws