Afbeelding
Mitchell Koolen/RaceXpress.nl

Karter Maikel Schilders sluit topseizoen af met titel: “Heel vet om met de Nederlandse vlag te rijden”

Sport

VLEUTEN > Maikel Schilders is de nieuwe Nederlandse kampioen in de ID Engines Junior. De 14-jarige karter uit Vleuten ging met een behoorlijke marge naar de kartbaan in Spa, maar het werd nog behoorlijk spannend. De concurrentie deed een verwoede poging om hem van zijn titel af te houden, maar Maikel mocht de ereronde rijden met de Nederlandse vlag.

Met de technische ondersteuning van vader en opa begon Maikel dit seizoen zeer sterk met een overwinning in Strijen. Daarna mocht hij het hele seizoen met het gouden startnummer 1 rijden. Tijdens het afsluitende weekend in Spa liep het allemaal wat minder, maar dat mocht de pret niet drukken. Het belangrijkste was het naar huis rijden van het kampioenschap. “Het voelt echt super om Nederlands kampioen te zijn. We kunnen terugkijken op een heel goed seizoen. Er was goede concurrentie, een aantal van hen had ook kampioen kunnen worden, maar ik heb het hele seizoen met nummer 1 gereden en dat is wel speciaal.”

In Spa eindigde Maikel op de zevende, zesde en negende plaats. “Twee keer kreeg ik een tijdstraf. In de laatste race voor de startprocedure, maar ik weet eigenlijk nog niet zo goed wat de reden was. Het maakt ook niet zo veel meer uit, haha! Ondanks dat het niet zo goed ging, vind ik Spa wel een vette baan. Veel krappe, snelle bochten en hoogteverschil. Na start-finish loopt het omhoog en na de eerste bochtencombinatie loopt het weer naar beneden. Heel vet. Na de laatste race mocht ik met de Nederlandse vlag rijden. Dat was een nieuwe ervaring, erg leuk om te doen.”

Volgend jaar wordt een speciaal jaar. Maikel maakt de overstap naar de ID Engines Senior en zal bovendien samen met vader Rudy in de Mazda MX5 gaan rijden. In die klasse met de MX5 1.6 is Rudy twee keer kampioen geworden. “Ik heb inmiddels mijn racelicentie gehaald, maar ik ben nog te jong om wedstrijden te mogen rijden. In april word ik 15 en mag ik wel officeel in wedstrijden racen.” 

De Nederlandse titel was voor vader Rudy een emotioneel moment. “Dit is echt waanzinnig. We hebben veel steun van mijn vader gehad en Arthur Dontje heeft Maikel geholpen met het ID Racing-chassis. Daardoor zijn de prestaties met stappen vooruit gegaan. Vorig jaar was hij nog derde in het Parolin-klassement in de ID Junior en nu wordt hij gewoon Nederlands kampioen. Dan komt de emotie er wel uit. Maikel is enorm gegroeid dit jaar. Vorig jaar was de eerste wedstrijd in Strijen en zat alles tegen. Een kabelbreuk, ketting kapot en hij werd 17e. Dit jaar op Strijen pakt hij meteen de dagzege. Vanaf dat moment rijdt hij met het gouden nummer 1 en hij brengt hem gewoon naar huis. Waanzinnig!”

De Nederlands kampioen wil graag zijn vader en opa bedanken en daarnaast zijn sponsoren Performance Department, Rematech, Aaron Gortemulder, Naviwax en Autoschade Van Duin.

Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws