Foto Swing Roses: Mirel Masic
Foto Swing Roses: Mirel Masic Mirel Masic

Finalisten Grote Prijs van Leidsche Rijn 2021 bekend

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Nog net op tijd voordat de nieuwe maatregelen tegen corona ingingen, organiseerde KLUB19 drie voorrondes van de jongerenbandwedstrijd Grote Prijs van Leidsche Rijn. Het werden drie zinderende avonden met enthousiast publiek in de zaal én online op YouTube. Per voorronde kozen jury en publiek twee finalisten.

Ieder jaar organiseert KLUB19 (jongerenprogramma van Cultuur19) een bandwedstrijd speciaal voor jonge makers (12-19 jaar) uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Dit jaar waren er maar liefst 23 aanmeldingen, meer dan ooit tevoren. Door middel van selectie door de jury werd dit aantal teruggebracht tot 18 deelnemers, die op 19, 25 en 26 nov de podia betraden van Azotod en de CultuurCampus (Amadeus Lyceum). Zoals gebruikelijk bij KLUB19 waren er ook tal van jongeren achter de schermen actief, bij licht, camera en regie van de live stream.

Een kleine greep uit de finalisten:

Stayin’ Steady ontleent zijn naam aan een spel voor de Wii. Deze frisse indie pop band bestaat nog maar kort en laat zich inspireren door o.a. The Anxiety. Met hun enthousiaste performance en fancy dress code overtuigden deze jonge muzikanten de jury van de eerste voorronde.

Met hun Nederlandstalige grunge/punk sound trok Red Head Error publiek en jury aan de haren door hun performance om hen verbouwereerd op de eindstreep neer te zetten. Het leverde een overtuigende publieksprijs op. Zanger/gitarist Luuk: ”Het was geweldig om te winnen! Dat geeft een goed gevoel, zeker omdat je wint met iets wat je met zijn vieren gecreëerd hebt. Ons doel was om een mooie show neer te zetten. We gaan ons verbeteren met de feedback van de jury, en vooral veel oefenen.”

Foto Red Head Error: Lisanne Lentink

Swing Roses bleek een beauty van een jazz duo. Een heel bijzondere en warme act die bossanova niet schuwde. De jury prees hen om hun authenticiteit. Juryvoorzitter Derk van de Hulst: “Jullie zijn vrienden en dat voel je, dat zie je af aan jullie communicatie.”

De finale staat gepland op 17 dec en vindt (mits de maatregelen het toelaten) plaats in Azotod. Ook zal de finale live worden gestreamd via het YouTubekanaal van KLUB19 (bit.ly/KLUB19youtube).

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief van KLUB19 om jonge muzikanten bijeen te brengen en de bandcultuur in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern een impuls te geven. KLUB19 is een initiatief van Cultuur19 en wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Azotod, De Vrijstaat, dB’s, Studio Moskou en Vocal Arts Academy.

Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Veroordeling voor jongen uit De Meern, die eigen moeder neerstak met mes Nieuws
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Hulpdienst van WIL in je buurt, mensen samen brengen Gemeente
Afbeelding
Utrecht legaliseert thuiswerken voor sekswerkers Nieuws
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Lokale oorlogsgeschiedenis komt tot leven tijdens Open Joodse Huizen en Huizen van Verzet in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Afbeelding
Vrije School Utrecht betovert met schitterend koorconcert in de grote zaal in TivoliVredenburg Lezersnieuws
Julia van Uden van het Amadeus Lyceum draagt op 4 mei een door haarzelf gemaakt gedicht voor tijdens de dodenherdenking in Vleuten.
Dichter bij 4 mei 'nieuw' onderdeel dodenherdenking Vleuten Nieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws