Afbeelding
Gemeente Utrecht

Nieuwbouw 200 appartementen Beneluxlaan stap dichterbij

Nieuws

UTRECHT > Het college van burgemeester en wethouders heeft het nieuwe bestemmingsplan voor de Beneluxlaan 901 in Transwijk Noord ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd. Hiermee is de bouw van ongeveer 200 nieuwe appartementen (in het middenhuur segment) een stap dichterbij. Er staat momenteel een kantoorgebouw (het voormalige pand van Zorg van de Zaak) met een parkeerterrein. De initiatiefnemer van het plan is het bedrijf Huys te Voorn Vastgoed die hier een woongebouw wil realiseren.

Nieuwbouw met smoel

Qua architectuur en inhoud gaat het gebouw iets toevoegen aan de wijk. ‘Nieuwbouw met uitstraling en smoel’ is het streven. Het woongebouw wordt maximaal 62 meter hoog. Er komen ongeveer 200 twee- en driekamerappartementen in. Deze zijn 50 tot 80 vierkante meter groot en alle geschikt voor mensen die een rolstoel gebruiken. 35 woningen zijn speciaal geschikt voor senioren. Op de begane grond komt er ruimte voor voorzieningen waardoor er een levendige plint van gebouw ontstaat. Ook komt er ruimte voor wijk-ondersteunende functies. Onderin het gebouw komt een parkeergarage voor de bewoners van het gebouw. Op het dak komen zonnepanelen of een groene inrichting. De woningen zijn voor senioren, starters en doorstromers. Het moet een woongebouw worden waarin iedereen zich thuis voelt, jong en oud. Alle nieuwe appartementen vallen in de categorie middenhuur en worden daarmee een goede aanvulling op het woningaanbod in het zuidwesten van Utrecht.

Wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling): “Ik ben heel blij dat er woningen bij komen in Transwijk, want daar is grote behoefte aan. Zeker in het middenhuur segment. Het wordt een mooi wooncomplex met een mix van bewoners. Door woningen voor senioren toe te voegen, stimuleren we de doorstroming op de woningmarkt. De senioren laten namelijk vaak een ruimere woning achter waar bijvoorbeeld weer een jong gezin in kan komen te wonen. Volgens de plannen wordt het gebouw goed ingepast in de omgeving en zal het op deze plek ook een herkenningspunt kunnen worden.”
Directeur Carlo Andreoli van Huys te Voorn Vastgoed is verheugd over de samenwerking met de gemeente: “We kunnen op deze locatie middenhuur woningen ontwikkelen en daarmee tegemoetkomen aan de doelstellingen van Utrecht, zoals menging in de wijken, duurzame woningbouw en huisvesting voor verschillende doelgroepen onder wie senioren.”

Het proces en de planning

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van vrijdag 17 september 2021 tot en met donderdag 28 oktober 2021 ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn kon iedereen erop reageren. Er zijn 17 reacties (‘zienswijzen’ genoemd) binnengekomen. Naar verwachting zal begin 2022 de gemeenteraad over het bestemmingsplan een besluit nemen. De bouw start pas als het bestemmingsplan definitief is en de ontwikkelaar ook een goedgekeurde omgevingsvergunning heeft. De start van de bouw is gepland in 2022.

Gezond stedelijk leven voor iedereen

Het plan voor de Beneluxlaan 901 draagt bij aan een gezonde en duurzame groei van de stad, zoals als ambitie opgenomen in het Coalitieakkoord en uitgewerkt in de Ruimtelijke Strategie Utrecht (RSU) en de Woonvisie. Daarin zijn passend en betaalbaar wonen belangrijke doelstellingen. Het plan draagt bij aan gezond stedelijk leven voor iedereen, klimaatadaptatie en diervriendelijk bouwen. Door dit project stijgt het aantal woningen in de stad.

default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend