Afbeelding
foto: Mirel Masic

Finale Grote Prijs van Leidsche Rijn gaat online door

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19, zet dit jaar opnieuw alles op alles om de GPLR finale door te kunnen laten gaan, ondanks de onzekere tijden. Een zestal bloedfanatieke jonge bands uit Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern staat klaar om op vrijdag 17 dec het podium van Azotod bestormen en een gooi te doen naar de hoofdprijs, een opname in Studio Moskou.

De finale wordt live vanuit Azotod gestreamd en het publiek kan via Mentimeter stemmen voor de publiekswinnaar. De finalisten zijn DeVoTed, Doe Maar Niet, Red Head Error, Rock Mountain, Stayin’ Steady en Swing Roses. Tijdens het juryberaad zal er een optreden zijn van Robin Noah (uit Coming of Age, winnaar GPLR2019).


Een greep uit de finalisten:

Doe Maar Niet kun je typeren als een band met een goed gevoel voor humor en stijl. Ze bestaan naar eigen zeggen ‘sinds een dag of twee’ en zijn vastbesloten te winnen. De publieksprijs sleepten ze vol overtuiging in de wacht tijdens de tweede voorronde. Het rockende vijftal Rock Mountain greep het publiek bij de strot met hun cover van Arctic Monkeys en een punky eigen nummer. Nog los van hun muzikale kwaliteiten wisten ze ook hun achterban effectief te mobiliseren. Zo sleepten ze met gemak de publieksprijs in de wacht van de derde voorronde. In de derde voorronde veroverde DeVoTed de stem van de jury met drie covers. Frontvrouw Ymke laat zich merkbaar inspireren door Billie Eilish en het geheel heeft een volwassen uitstraling. Nu de finaleplaats bereikt is zal de band ook met een eigen nummer moeten overtuigen.

Foto Thijs Jagers

De Grote Prijs van Leidsche Rijn wordt volop ondersteund door wijkpartners. Deze staan klaar om de bands verder te helpen in hun ontwikkeling. Er vallen tal van mooie prijzen te winnen, zoals een traject VrijSpel door De Vrijstaat, een workshop Songwriting door Vocal Arts Academy, fotoshoot door Lisanne Lentink en een optreden in Azotod. De winnaar stroomt bovendien direct door naar de Utrecht-voorronde van Kunstbende.

De finale vindt op 17 dec plaats om 20.00 uur via het Youtubekanaal van KLUB19, te vinden via bit.ly/KLUB19youtube. Eventuele wijzingen in verband met corona voorbehouden. De laatste info wordt via www.klub19.nl en KLUB19 op instagram bekendgemaakt.

Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief van KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19. De wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, met dank aan Amadeus Lyceum, Azotod, De Vrijstaat, Vocal Arts Academy, Lisanne Lentink, Studio Moskou, dB’s en Kunstbende Utrecht.

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws