De opbrengst van speciale bier gaat weer naar het Johannes Hospitium.
De opbrengst van speciale bier gaat weer naar het Johannes Hospitium.

Broederschapsbier is weer te koop

Nieuws

VLEUTEN > Inmiddels kunnen we zeggen: ‘Wie kent niet de R.K. Broederschap van Vleuten?’ 

Door Frouke Ringenoldus

Vorig jaar werd op 12 september de Broederschap gepresenteerd aan de bewoners van Vleuten en Haarzuilens. De dorpsbewoners konden kennismaken met de broeders en ook werd het Broederschapslied ten gehore gebracht, de banier onthuld en het speciaal gebrouwen Broederschapsbier gepresenteerd. Dit speciale bier was op diverse plaatsen, in een mooie cadeauverpakking, te koop. 

Op 21 april, de 550ste verjaardag van de Broederschap, doneerden de broeders de opbrengst van het Broederschapsbier aan het jubilerende Johannes Hospitium in Vleuten. 

Omdat er regelmatig vraag bleef naar het bier besloten de broeders om nogmaals 800 liter van dit lekkere bier door brouwerij Maximus te laten brouwen. Het bier is gemaakt van producten uit het gerecht de Haar zoals pale ale mout, roggemout, caramout, rookmout, hop, jeneverbes, sinaasappelschil en gist. 

Net als vorig jaar gaat ook dit keer de opbrengst naar het Johannes Hospitium in Vleuten. Een prachtig gebaar in deze ongekende tijden. Het bier is wederom te koop bij de Papegaai, de Haarse Gaard en Plattelandswinkel Goes. Het is voor 8,95 euro te koop in een cadeauverpakking met drie flesjes en daarmee zeer geschikt om weg te geven tijdens de komende feestdagen. 

Op veler verzoek is het bier dit keer ook los te koop à 2,75 euro per flesje of een hele doos met 24 flesjes. Wilt u een hele doos, laat dit dan op het verkooppunt weten. 

De Broederschap heeft met de activiteiten rond haar 550-jarig bestaan meer bekendheid gekregen. Velen zullen dan ook inmiddels weten dat betrokkenheid bij minder bedeelden in de samenleving een belangrijk speerpunt is voor de broeders.
Een tastbaar bewijs zijn de Broederschapshuisjes die rond 1600 zijn gebouwd in het kader van de armenzorg. In de daaropvolgende eeuwen is de Broederschap doorgegaan met het ondersteunen van talrijke goede doelen.

De Broederschap is het afgelopen jaar minder onzichtbaar geworden, maar toch zal voor veel mensen nog het nodige onbekend zijn. Daarom verschijnt begin 2022 een boek waarin 550 jaar Broederschap wordt beschreven. Daarmee wordt de viering van het 550-jarig jubileum afgesloten. 

Dat betekent uiteraard niet dat er een einde komt aan het ondersteunen van goede doelen. Integendeel, dat zal de Broederschap tot in lengte van jaren met veel enthousiasme blijven doen.
De Broederschap is klaar voor de volgende 550 jaar.

Wilt u meer weten, neem dan eens een kijkje op de website www.broederschapvleuten.nl of op de facebookpagina www.facebook.com/debroederschap.vleuten.

Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws
Afbeelding
600.000 euro voor groene, gezonde en klimaatbestendige initiatieven Ondernemend
Afbeelding
600.000 euro voor groene, gezonde en klimaatbestendige initiatieven Nieuws
Afbeelding
Buurtagenda's een succes, ook in Terwijde Nieuws