Afbeelding

PvdA-raadslid Douwe van der Wal stapt onmiddellijk uit gemeenteraad

Nieuws

STICHTSE VECHT > De grote onvrede met het beleid van zijn partij en een aantal coalitiepartijen maakte het niet langer  mogelijk om recht in de spiegel te kijken voor PvdA-raadslid Douwe van de Wal. 

Hij stapt met onmiddellijke ingang op. De bezuinigingen op voetbal en het frustreren van duurzaamheidsinitiatieven zijn de grote knelpunten bij Van der Wal,  Hij stond al niet op de kieslijst voor 2022-2026, maar is nu helemaal uit beeld bij de PvdA. ‘Met pijn in het hart’, zo staat in zijn persverklaring. 

Het is voor hem onacceptabel dat het college wil bezuinigingen op een volkssport als voetbal. Er moet juist worden geïnvesteerd in sport, terwijl nu forse contributieverhogingen dreigen. Het risico is dat velen hierdoor stoppen met sporten. En de afgelopen periode is vrijwel ieder initiatief voor duurzame energie vertraagt of geblokkeerd is door een deel van de coalitie. Dit terwijl het probleem steeds actueler en nijpender wordt, aldus Van der Wal en ook het echec van de Gageldijk speelt een rol. ‘Voor de Gageldijk vraagt het college miljoenen extra voor een infrastructuurproject en  dat is niet te rijmen met het gegeven dat het college ondertussen de kraan langzaam steeds verder dicht draait voor de kinderboerderij in Maarssenbroek en de vele wijkinitiatieven in de gemeente. Wijkinitiatieven waar inwoners samen werken zijn juist heel belangrijk. Dit varieert van ontmoetingsruimten tot verbeteringen in grijs en groen. Vaak wordt slecht geluisterd naar inwoners, zoals hij constateert bij voorbeelden in Oud Zuilen, Maarssenbroek en Breukelen’, zo is de opsomming van Van der Wal, die geen andere keus ziet dan op te stappen 

Het meenemen van een raadszetel vindt hij niet passen bij “Doen wat je belooft” Daarom geeft hij zijn zetel terug aan de PvdA. het is nog niet bekend wie de plaats gaat invullen 

Reactie van de PvdA

De PvdA fractie is teleurgesteld over het besluit van Douwe van de Wal om zicht terug te trekken uit de raad. Fractievoorzitter Joseph Toonen: “In hem verliezen wij een fractiegenoot die gevoel heeft voor wat er onder de inwoners van onze gemeente leeft.” Lijsttrekker Lukas Burgering: “Natuurlijk betreuren wij het besluit van Douwe. Hij heeft met energie een rol gespeeld in de afgelopen jaren en wij zijn hem dankbaar voor zijn bijdragen.”

Douwe was in 2018 de nummer vier op de kieslijst en werd direct na de verkiezingen commissielid voor de PvdA. In maart 2019, toen Maarten van Dijk als wethouder toetrad tot het college, werd Douwe lid van de Gemeenteraad. De PvdA zal binnenkort bekendmaken wie de vrijgekomen zetel zal innemen.

Ondertussen blijft de fractie zich inspannen voor een eerlijk, fatsoenlijk en sociaal Stichtse Vecht. Zo stelde raadslid Sophia Jeddaoui vorige week vragen over de subsidieregeling voor de voetbalclubs, omdat de PvdA van mening is dat voetbalclubs een onmisbare schakel zijn in onze gemeente. Daarnaast heeft de fractie ook een meldpunt energiearmoede, waar inwoners die grote moeite hebben om de energierekening te betalen, terecht kunnen.

Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Kennismaken met hockey en met de vereniging. Sandra Stokmans Fotografie
Maak kennis met hockey bij MHV met de Dentiq Tulpencursus voor de jeugd Sport

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws