Afbeelding
Owner

Zorgen over de komst nieuw afvalstation Corridor Breukelen, Overkant kanaal vreest voor veel overlast door stank en lawaai

Nieuws

BREUKELEN > De mogelijke komst van het nieuwe centrale afvalstation voor de gemeente naar de Corridor in Breukelen valt niet overal goed.

Dat bleek onlangs op een digitale informatieavond. Vooral de bewoners van de appartementen aan de overkant van het Amsterdam-Rijnkanaal in Breukelen vrezen voor overlast van stank en geluid, zeker omdat de wind veel uit het zuidwesten waait, precies hun kant op. Vanuit hun woonkamer kijken de veelal oudere bewoners recht op de nieuwe afvalwerf waar ook kantoren staan. ‘De impact is groot en we maken ons grote zorgen, we willen ook graag nauw betrokken blijven bij de invulling van het terrein en de plannen,’ aldus bewoner Ruud Jobse, die ook sprak namens veel andere bewoners. Het nieuwe afvalstation staat ingetekend in het grote weiland aan het einde van Corridor tegen het kanaal aan. Op de tekening is aan de andere kant van het weiland nog ruimte voor meer bedrijven en kantoren en voor de toekomst is ook rekening gehouden met een extra toerit naar de A2 in de buurt van het tankstation om het verkeer af te wikkelen. ‘We begrijpen de zorgen en we moeten natuurlijk aan alle milieueisen voldoen met het nieuwe afvalstation’, aldus wethouder Klomps. ‘En dat geldt ook voor het ontwerp van het terrein.’ Vanuit Breukelen waren er nog zorgen dat het nu drukker wordt op de Straatweg, zeker vanuit Loenen, met auto’s met aanhangers op weg naar de stort. Ook de wegen op de Corridor met ruimte voor fietsers en voetgangers moeten nog worden aangepast. ‘We willen dat het verkeer uit andere kernen zoveel mogelijk via de A2 gaat rijden en daar gaan we ook op inzetten met de communicatie,’ zo beloofde wethouder Klomps. 

De gemeenteraad moet nog definitief instemmen met de locatie, maar al eerder werd besloten dat het in ieder geval een plek moest zijn in het geografisch midden van Stichtse Vecht.

Afbeelding
Herstel boomgaard park Vechtenstein Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Trots op DigiD-certificaat, Zelf aan de slag met DigiD, het kan in de Bibliotheek Nieuws
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws