Nog even een bezem door de muziektent en ParkPodium kan beginnen.
Nog even een bezem door de muziektent en ParkPodium kan beginnen.

Groen licht nu voor ParkPodium

Nieuws

BREUKELEN >  Eindelijk, zondag klinkt er weer muziek uit het paviljoen in park Boom en Bosch in Breukelen.

Al vanaf februari is de organisatie van ParkPodium bezig om weer een programma samen te stellen voor de zondagen in de zomer. ‘Een hele klus, wie kunnen er wel, wat gaan we op het podium zetten? Maar we hebben weer een prachtig programma voor nu zes zonsdagen’, zegt voorzitter Ronald Borst, die nog even wijst op de Breukelse band Corvedos op 8 augustus. Er is flink wat werk verzet door de vele vrijwilligers, want in deze tijd iets organiseren met publiek gaat niet zomaar. ‘We moesten aan allerlei eisen voldoen, we hebben een heel protocol met 48 punten moeten invullen. Maar we hebben vrijdag groen licht gekregen van de VRU en de gemeente,’ aldus secretaris Jelte Zondervan. ‘En iedereen kijkt ernaar uit. Ik word de hele week in het dorp al aangesproken of het doorgaat. Ja, we gaan zondag 25 juli beginnen.’ De muziektent moet nog even een grote schoonmaak krijgen deze week en dan is het zondag vroeg opbouwen met het neerzetten van de stoelen en dan is het genieten. Dansvereniging Terpsichoré opent traditioneel het nieuwe seizoen. Op populaire dansmuziek tonen de dansers van klein tot groot hun danstalent. Een feest voor ouders, opa’s en oma’s, maar natuurlijk ook voor iedereen die van dans en muziek houdt. Na de pauze nemen Maurice and Friends plaats op het podium. Met 25 jaar speelervaring voelen de bandleden precies aan wat het publiek wil. Een band met passie en met maar één doel: er een groot en onvergetelijk feest van maken. 

En het wordt een gevarieerd muzikaal programma de komende zondagen met voor ieder wat wils. Soul, pop, country, jazz, Nederlandstalig, eigenlijk alles komt langs. Het publiek mag zich de komende zes zondagen weer verheugen op twee artiesten, duo’s of bands van verschillend karakter, die vanuit de muziektent volop voor entertainment zorgen. 

Het eerste optreden begint om 14.00 uur, het tweede start na de pauze om circa 15.15 uur. De afsluiting is op zondag 29 augustus. Het park en de concerten zijn gratis toegankelijk. Op het terrein is catering voor de hapjes en drankjes en toiletvoorziening. 

Mondkapjes zijn niet verplicht. Wel zijn er in verband met de coronapandemie enkele andere spelregels. Bezoekers moeten bij de poort een vaccinatiebewijs of negatief testbewijs kunnen laten zien, in combinatie met een identiteitsbewijs. Aangeraden wordt om de CoronaCheck-app te downloaden. Elke bezoeker neemt plaats op een stoel. 

‘De regels zijn nodig, anders geen Park Podium, dus let er op,’ aldus het bestuur. ‘Daarom is het park ook alleen toegankelijk voor bezoekers van de optredens.’ Het programma staat op www.parkpodium.nl.

default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Trots op DigiD-certificaat, Zelf aan de slag met DigiD, het kan in de Bibliotheek Nieuws
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws