Afbeelding

Basisschool ‘de Verbinding’ in Nigtevecht feestelijk geopend

Nieuws

NIGTEVECHT > Nigtevecht telt vanaf dit schooljaar één basisschool: ‘de Verbinding’, de nieuwe naam voor de gefuseerde scholen de Flambouw en de Tweemaster. De nieuwe school is op maandag 23 augustus feestelijk geopend door wethouder Hetty Veneklaas van Stichtse Vecht.

Bij de opening was ook voor de kinderen van de school een speciale rol weggelegd. Het team van de Verbinding heeft in de week ervoor bij alle kinderen een welkomstbrief met een eigen puzzelstukje bezorgd. Elk kind kwam met zijn of haar puzzelstukje naar school en mocht dat stukje in een puzzel leggen. Alle stukjes samen vormden het logo van de nieuwe school. Wethouder Hetty Veneklaas legde het laatste puzzelstukje. Daarmee was het nieuwe logo compleet en was de start van het schooljaar een feit.

De Verbinding telt 170 leerlingen en acht klassen en valt onder Vechtstreek en Venen, de stichting die nog vijftien andere basisscholen in en om Stichtse Vecht heeft. De Verbinding profileert zich als wetenschap & techniek-school en er is speciale aandacht voor cultuur. Het team van leerkrachten bestaat uit twintig professionals met ieder hun eigen expertise, waar volop gebruik van wordt gemaakt.

De school heeft kleine klassen waarin aandacht is voor ieder kind. “Ieder kind moet zich thuis kunnen voelen op deze school en de aandacht krijgen die het verdient”, aldus directeur Mirjam Schweppe van de Verbinding. “De schoolleiding denkt dat te kunnen realiseren door de hoge betrokkenheid van ouders, de enorme inzet van het team en onze stichting, die steeds weer in mogelijkheden denkt.”

Al jaren was er een roep vanuit de gemeente, ouders en schoolbesturen om verder te gaan als één school. De twee basisscholen in Nigtevecht hadden elk te weinig leerlingen om in de toekomst open te kunnen blijven. Vorig jaar kwam de fusie in een stroomversnelling en werd in een jaar tijd, door de inzet van velen, een nieuwe gecombineerde school gerealiseerd.

Het is bijzonder dat er nu één school is voor alle kinderen in Nigtevecht, meent Mirjam Schweppe. “De school is een voorbeeld voor de omgeving. De besturen, teams en ouders hebben, door goed en effectief samen te werken, een stabiele en toekomstbestendige school voor deze kleine kern binnen Stichtse Vecht neergezet.”

De beide voormalige scholen waren al sinds oktober 2015 samen gehuisvest als ‘samenwoonschool’ in een nieuw schoolgebouw aan de rand van Nigtevecht. De Verbinding gaat vanaf nu als één basisschool verder vanuit die locatie. Kinderopvang Kidswereld blijft ook gevestigd in hetzelfde schoolgebouw. Meer informatie over de nieuwe basisschool is beschikbaar via https://cbsdeverbinding.com/

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws