Afbeelding

Campagne Vrijwilligersprijs Stichtse Vecht 2021 van start

Gemeente

STICHTSE VECHT > Vrijwilligerswerk is onmisbaar voor het sociale leven in de wijken en kernen van onze gemeente. Om dit werk te waarderen en vrijwilligers in het zonnetje te zetten, organiseert gemeente Stichtse Vecht samen met de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht elk jaar de Vrijwilligersprijs. Inmiddels heeft de Vrijwilligerscentrale de oproep om vrijwilligers te nomineren verstuurd naar de vele vrijwilligersorganisaties in onze gemeente. Vanaf maandag 30 augustus hangen er posters in de gemeente met de oproep om te nomineren voor de Vrijwilligersprijs.


Mensen maken Stichtse Vecht

“Vrijwilligerswerk is zoveel waard!”, aldus wethouder Sociaal Hetty Veneklaas. “Onze gemeente wordt gevormd door iedereen die er woont. Vooral ook door de mensen die het de normaalste zaak van de wereld vinden om een ander te helpen. Deze vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor de sport- of muziekvereniging, ze collecteren voor een goed doel, doen boodschappen voor de buren, organiseren activiteiten in de buurt of op school, wandelen wekelijks met iemand die die niet meer zo goed ter been is. Er zijn zoveel verschillende voorbeelden. Verspreid over de twaalf kernen van Stichtse Vecht zijn veel inwoners op deze manier actief. Gewoon uit betrokkenheid en saamhorigheidsgevoel. Zij leveren ieder op hun eigen manier een onmisbare bijdrage aan onze samenleving en aan de leefbaarheid in de wijken”.

Wie kan de Vrijwilligersprijs krijgen?

Om in aanmerking te komen voor de Vrijwilligersprijs moet de vrijwilliger (jong of oud) of de vrijwilligersgroep een bijzondere prestatie hebben geleverd of een lange staat van dienst hebben.

Hetty Veneklaas roept nadrukkelijk op om ook jonge mensen te nomineren: ”Uit landelijke cijfers blijkt dat de helft van de 15 tot 25 jarigen vrijwilligerswerk doet. Dat vind ik een geweldig aantal! Alleen noemen jonge mensen zichzelf vaak geen vrijwilliger. Als je als 16-jarige de F’jes traint, dan noem je jezelf trainer/coach, en komt het niet in je op dat je een vrijwilliger bent. Maar ook die komen in aanmerking voor deze prijs! Nomineren dus!”

Voordragen: hoe werkt het?

Alle maatschappelijke organisaties en inwoners van gemeente Stichtse Vecht kunnen vrijwilligers of groepen vrijwilligers voordragen. Doe dat uiterlijk voor 25 september. Een onafhankelijke jury beoordeelt de voordrachten en kent de Vrijwilligersprijzen toe. Op 26 november tijdens het door de Vrijwilligerscentrale georganiseerde Vrijwilligersfeest maken we bekend wie de Vrijwilligersprijs 2021 heeft gewonnen.

Op de website van de Vrijwilligerscentrale vind je meer informatie en een formulier om een voordracht te doen: https://www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/voordrachtsformulier-vrijwilligersverkiezing-2021

Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws